sâmbătă, iunie 3, 2023
EDUCAȚIESf. Sinod: Biserica Ortodoxă Română se poziționează împotriva obligativității orelor de educație...

Sf. Sinod: Biserica Ortodoxă Română se poziționează împotriva obligativității orelor de educație sexuală și se arată îngrijorată de adoptarea Raportului Matic de către Parlamentul European

Sf. Sinod al Bisericii Ortodoxe Române anunță că „a luat act cu îngrijorare de recentele încercări de implementare a „educației sexuale”, cu caracter obligatoriu, în învățământul românesc” și „avertizează asupra riscurilor unei „educații sexuale” cu un conținut ideologic potrivnic valorilor familiei creștine și inadecvat vârstei copiilor”, se arată într-un comunicat al Biroului de Presă al Patriarhiei Române.

De asemenea, Sinodul se arată îngrijorat și de adoptarea Raportului Matic de către Parlamentul European.

„Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a luat act cu îngrijorare de recentele încercări de implementare a „educației sexuale”, cu caracter obligatoriu, în învățământul românesc, precum şi de rezoluția Parlamentului European, din ziua de 24 iunie 2021, intitulată: Situaţia sănătăţii sexuale şi reproductive şi a drepturilor aferente în UE, în contextul sănătăţii femeilor (Raportul Matić).

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Patriarhia Română își reafirmă poziția sa cu privire la păstrarea caracterului opțional al orelor care vizează „educaţia pentru viaţă” și avertizează asupra riscurilor unei „educaţii sexuale” cu un conținut ideologic potrivnic valorilor familiei creștine și inadecvat vârstei copiilor”, se menționează în comunicat.

De asemenea, în ședința Sf. Sinod de joi, ierarhii au hotărât înscrierea Sfântului Cuvios Nichifor cel Lepros în calendarul Bisericii Ortodoxe Române, în ziua de 4 ianuarie și aprobarea textului Sinaxarului, Troparului, Condacului, Slujbei, Acatistului și Paraclisului acestuia.

O altă decizie vorbește despre aprobarea înființării a două noi parohii pentru comunitățile ortodoxe române din Ljubljana (Slovenia) şi din Dubai (Emiratele Arabe Unite). Ambele parohii vor fi sub directa autoritate a Patriarhiei Române.

Ține-ți EROII aproape! Cumpără un tricou sau o bluză cu chipul unui Mare Român și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Sf. Sinod a reiterat „incompatibilitatea slujirii clericale cu funcțiile și/sau demnitățile publice”.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

36,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate