luni, septembrie 25, 2023
ACTUALITATEServiciul de Informații Externe (SIE): Legile securității naționale au fost concepute împreună...

Serviciul de Informații Externe (SIE): Legile securității naționale au fost concepute împreună cu președintele Klaus Iohannis și cu Guvernul României

Serviciul de Informații Externe clarifică statutul controversatelor legi ale securității, printr-un răspuns oficial la solicitarea siteului umbrela-strategica.ro: acestea au fost create în parteneriat cu administrația prezidențială și cu guvernul. Altfel spus, Klaus Iohannis a știut exact și a aprobat toate prevederile care au scandalizat România și care au ajuns să depășească și granițele țării.

În fapt, nu doar că le-a aprobat, dar președinția, ca și guvernul său au fost, practic, autori ai legilor în cauză, serviciile secrete fiind doar consultate, potrivit SIE. Este pentru a doua oară când un pachet de legi ale securității este elaborat la Cotroceni, primul fiind în mandatul lui Traian Băsescu. Personaj comun în ambele demersuri: Ion Oprișor, actualul șef al Departamentului Securității Naționale.

”În procesul de evaluare, revizuire și actualizare a actelor normative din domeniul securității naționale, Serviciul a fost consultat de Departamentul Securității Naționale din Administrația Prezidențială și de Secretariatul General al Guvernului, proiectele postate fiind variante de lucru rezultate din aceste consultări, ce urmează a parcurge procesele legislative prevăzute de lege”, a răspuns SIE la întrebările trimise de Umbrela Strategică, conform InPolitics.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Opțiunea Benedict, de Rod Dreher și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

SIE consideră că actualizarea legii sale de organizare și funcționare , Legea 1/1998, prin care este definit ca organul de specialitate al administrației publice centrale, cu competență generală în domeniul informațiilor externe pentru securitatea națională a României, este ”un demers necesar și justificat de adaptare la realitățile curente, inclusiv prin raportare la dezideratele prevăzute în Strategia Națională de Apărare a Țării”.

De altfel, SIE și precizează că modificarea legii sale de funcționare ”se circumscrie” obiectivelor propuse prin Strategia Națională de Apărare a Țării pentru perioada 2020-2024, aprobată prin Hotărârea nr. 22 a ședinței comune a Senatului și Camerei Deputaților din 30 iunie 2020, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 574 din 1 iulie 2020”.

SIE este singura instituție dintre cele implicate în pachetul de legi care a răspuns pînă acum întrebărilor adresate tuturor de către siteul umbrela-strategica.ro.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate