marți, decembrie 5, 2023
ACTUALITATESerghei Lavrov încearcă să motiveze invazia Rusiei în Ucraina și sugerează că...

Serghei Lavrov încearcă să motiveze invazia Rusiei în Ucraina și sugerează că Franța ar putea invada Belgia și Marea Britanie ar putea invada Irlanda dacă franceza și engleza ar fi interzise în acele țări

Într-o încercare transparentă de a genera simpatie pentru Rusia și invazia în curs de desfășurare asupra Ucrainei, ministrul rus de externe Serghei Lavrov a comparat situația cu disputele lingvistice din Belgia.

Într-un interviu acordat canalului francez de televiziune TF1 în acest weekend, Lavrov a încercat să redeseneze războiul în curs de desfășurare al Rusiei în Ucraina ca ceva ce s-ar putea întâmpla și în Occident, punând direct Franța și Belgia, într-un mod exagerat, în situația Rusiei și a Ucrainei.

„Pentru Occident, nu a contat deloc ce s-a întâmplat cu limba rusă, cu educația rusă, cu mass-media rusă, care au fost interzise prin lege”, a spus el.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„De exemplu, cum ar reacționa Franța dacă Belgia ar interzice limba franceză? Sau ce ar face Anglia dacă Irlanda ar interzice engleza? În Europa, nu ne putem imagina asta”, a spus Lavrov. „Dar când vine vorba de rusă, nimănui în Europa nu-i pasă.”, a adăugat el.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis (alergie la praf, polen, venin) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

În timp ce utilizarea și statutul limbii ruse sunt subiectul multor dispute politice din țară, Ucraina nu a interzis-o. În orașele mari din partea de est și de sud a țării, limba rusă este încă cea mai răspândită limbă.

Statutul limbii ruse în Ucraina a fost o chestiune de dezbatere de ani de zile, iar intenția guvernului de a elimina statutul limbii ruse ca limbă minoritară recunoscută oficial a provocat tulburări în estul țării în timpul revoltei din 2014.

Apoi, guvernul pro-rus din Ucraina a căzut, după proteste violente de stradă, și a fost succedat de un guvern cu o poziție pro-occidentală. Ulterior au fost adoptate legi pentru promovarea limbii ucrainene, spre nemulțumirea Rusiei și a politicienilor pro-ruși din Ucraina.

Lavrov a reiterat afirmația Kremlinului că „misiunea rusă” în Ucraina este „de a proteja limba și cultura rusă” și de a „denazifica” țara.

La televiziunea franceză, el a spus din nou că Rusia a fost forțată să invadeze Ucraina, sub pretenția că în țară are loc un presupus „genocid împotriva rușilor”.

Lavrov a mai afirmat că revendicarea regiunii Donbas din estul Ucrainei este „o prioritate necondiționată”, conform BrusselsTimes.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate