ACTUALITATESerbia intră în lockdown pentru cel puțin cinci zile. Școlile rămân deschise

Serbia intră în lockdown pentru cel puțin cinci zile. Școlile rămân deschise

Serbia intră pentru cel puțin cinci zile în lockdown, urmând ca magazinele, restaurantele, punctele şi locațiile de servire să fie închise, informează Agerpres.

Numai magazinele alimentare, farmaciile şi benzinăriile sunt scutite de aceste măsuri. Restricții similare au fost deja în vigoare în ultimele trei weekend-uri. Școlile rămân deschise.

Managerii de spitale şi medicii au cerut recent ca măsurile mai stricte să nu fie limitate la weekend, apreciind că efectele unor lockdown-uri de scurtă durată nu sunt suficiente.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Spitalele se apropie de limitele lor de capacitate, având în vedere că a crescut numărul de pacienți cu COVID-19, au adăugat sursele citate. În prezent, aproximativ 4.515 pacienți cu COVID-19 sunt tratați în spitalele din Serbia.

În ultimele săptămâni, numărul infecțiilor din Serbia, o ţară cu şapte milioane de locuitori, a crescut semnificativ. Luni, autoritățile au înregistrat 4.634 de noi cazuri de COVID-19, o creștere cu aproximativ un sfert fată de situația de acum două săptămâni. De la începutul pandemiei, 4.747 de persoane au murit în Serbia în urma infectării cu noul coronavirus.

Președintele Vucici a anunțat recent că Serbia va produce vaccinul chinezesc și cel rusesc.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...