ACTUALITATESenatul SUA a votat împotriva vaccinării obligatorii impuse de președintele Joe Biden

Senatul SUA a votat împotriva vaccinării obligatorii impuse de președintele Joe Biden

Senatul american a votat miercuri împotriva vaccinării impuse de Joe Biden, o inițiativă a taberei republicane care probabil va rămâne fără efect din cauza posibilității unui veto prezidențial, notează AFP, citat de Agerpres.

Toți senatorii republicani, cărora li s-au alăturat doi democrați din state conservatoare, au votat în favoarea unui text care vizează specific decretul anunțat de președintele SUA în septembrie, care impune ca angajații companiilor cu peste 100 de persoane să fie vaccinați împotriva Covid-19.

Mare parte dintre aceștia se declară susținători ai vaccinării, în schimb se opun impunerii acestuia în regim obligatoriu. „Absurda obligație de vaccinare impusă de președintele Biden este un abuz de putere”, a spus joi liderul republican al Senatului, Mitch McConnell.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

În mod oarecum surprinzător, au fost și democrați care au susținut inițiativa republicană de blocare a abuzului făcut de președintele democrat Joe Biden.

„Să fie clar, sunt împotriva oricărei obligații de vaccinare impusă de stat companiilor private”, subliniase înainte de vot Joe Manchin, senator democrat de Virginia de Vest.

Textul are, în schimb, foarte puține șanse de reușită: trebuie validat în Camera Reprezentanților, unde democrații sunt majoritari, înainte de a ajunge pe biroul președintelui Joe Biden care ar putea apoi folosi dreptul său de veto.

În paralel cu această confruntare între guvern, justiție și parlamentari, fără vreo presiune din partea autorităților, orașele au decis singure să impună vaccinarea obligatorie. Primarul New York-ului a declarat luni că toți angajații din sectorul privat vor fi, în curând, forțați să se vaccineze.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate

IMPORTANT

O chemaR3 la susținere

Dragi prieteni, după patru luni de pauză, revenim la voi pentru a sprijini efortul nostru. Dacă doriți să ne ajutați luna aceasta, o puteți face...