Senatorul (AUR) Sorin Lavric l-a evocat în Parlamentul României pe profesorul Mircea Nicolau, fost deținut politic timp de 21 de ani pe vremea comunismului.
În declarația sa politică, Sorin Lavric a spus despre Mircea Nicolau că face parte din categoria oamenilor „a căror întîlnire te smulge din rutină și te aruncă pe orbita drastică a exigenței spiritului. Pînă să-i întîlnești, te complăceai în umoarea călduță a pierderii de vreme, ca o momîie cumsecade de capul căreia nu avea să se aleagă nimic”.
De-a lungul timpului, senatorul AUR a evocat o serie de personalități ale rezistenței anti-comuniste: Monseniorul Vladimir Ghika, Mircea Vulcănescu, Valeriu Gafencu, pr. Nicolae Steinhardt, Mitropolitul Visarion Puiu, Toma Arnăuțoiu sau Virgil Maxim.
„Așa eram eu înainte să-l întîlnesc pe Mircea Nicolau: un popîndău șmecher tăvălindu-se impudic în plăcerile vieții. După ce l-am cunoscut, solzii mi-au căzut de pe ochi și, dintr-un tînăr arogant, încredințat că știe totul, am devenit un adult dumirit: dumirit de minciuna postbelică în care trăiau românii, dar mai ales de perfidia celor care aduseseră comunismul în România.
Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media
Mircea Nicolau s-a născut în 1914 și a absolvit Facultatea de Filozofie din București, avîndu-i drept colegi pe Constantin Noica, Emil Cioran și Mircea Vulcănescu. Alături de ei, a alcătuit elita unei generații care, împotrivindu-se comunismului, avea să înfunde penitenciarele din România.
Mircea Nicolau a făcut 21 ani de închisoare. Cînd am mers cu el la Jilava, spre a revedea cotloanele Fortului 13, mărturisirea pe care mi-a făcut-o m-a încremenit. Mi-a spus: „A, aici am stat puțin, doar 5 ani!” Am înlemnit, gîndindu-mă că, dacă aș fi fost în locul lui, nu aș fi rezistat nici măcar o lună.
Zilele petrecute cu Mircea Nicolau m-au trezit din somnul ignoranței, m-au deșteptat dine ceața naivității. De atunci, nimeni nu a mai putut să mă păcălească în privința vicleniei cu care masoreții marxiști vor să rescrie istoria secolului XX.
Dacă nu l-aș fi întîlnit Mircea Nicolau, aș fi mușcat negreșit din momeala paradisului globalist, cu tot cortegiul egalitarist al plăgii corect-politice.
Sunt onorat ca, sub cupola Senatului României, să rostesc numele lui Mircea Nicolau”, a declarat Sorin Lavric.
Libertatea, pe net 20 mai 2020
20% din Muzeul Național de Istorie se redeschide azi. Restul stă închis de 18 ani, din cauza nepăsării autorităților
Ziarul financiar, pe net 19.06.2020
Pandemia a ridicat spălatul pe mâini la rang de artă, dar a şi relevat lacunele economiei locale: România nu mai are de 16 ani nicio fabrică de săpun solid, totul vine din import
În tradiţia parlamentului cult de odinioară, merită demarat şi un şir de interpelări semnificative prin ele însele. Pentru ministrul Culturii: din ce an stă în reparaţii Muzeul Naţional de Istorie al României? (Răspuns: Din 2002!)
Pentru ministrul Industriilor, în contextul spălatului pe mâini anti-coronavirus: câte fabrici de săpun mai avem în România? (Răspuns: Niciuna!)
Aceasta greseala a naturii, Silviu Vexler, nu a venit in senat sa-l critice pe Sorin Lavric?