ACTUALITATESenatorul Sorin Lavric l-a evocat pe Profesorul Mircea Nicolau, fost deținut politic:...

Senatorul Sorin Lavric l-a evocat pe Profesorul Mircea Nicolau, fost deținut politic: Sunt oameni a căror întîlnire te smulge din rutină și te aruncă pe orbita drastică a exigenței spiritului

Senatorul (AUR) Sorin Lavric l-a evocat în Parlamentul României pe profesorul Mircea Nicolau, fost deținut politic timp de 21 de ani pe vremea comunismului.

În declarația sa politică, Sorin Lavric a spus despre Mircea Nicolau că face parte din categoria oamenilor „a căror întîlnire te smulge din rutină și te aruncă pe orbita drastică a exigenței spiritului. Pînă să-i întîlnești, te complăceai în umoarea călduță a pierderii de vreme, ca o momîie cumsecade de capul căreia nu avea să se aleagă nimic”.

De-a lungul timpului, senatorul AUR a evocat o serie de personalități ale rezistenței anti-comuniste: Monseniorul Vladimir Ghika,  Mircea VulcănescuValeriu Gafencu, pr. Nicolae Steinhardt, Mitropolitul Visarion PuiuToma Arnăuțoiu sau Virgil Maxim.

„Așa eram eu înainte să-l întîlnesc pe Mircea Nicolau: un popîndău șmecher tăvălindu-se impudic în plăcerile vieții. După ce l-am cunoscut, solzii mi-au căzut de pe ochi și, dintr-un tînăr arogant, încredințat că știe totul, am devenit un adult dumirit: dumirit de minciuna postbelică în care trăiau românii, dar mai ales de perfidia celor care aduseseră comunismul în România.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media

Mircea Nicolau s-a născut în 1914 și a absolvit Facultatea de Filozofie din București, avîndu-i drept colegi pe Constantin Noica, Emil Cioran și Mircea Vulcănescu. Alături de ei, a alcătuit elita unei generații care, împotrivindu-se comunismului, avea să înfunde penitenciarele din România.

Mircea Nicolau a făcut 21 ani de închisoare. Cînd am mers cu el la Jilava, spre a revedea cotloanele Fortului 13, mărturisirea pe care mi-a făcut-o m-a încremenit. Mi-a spus: „A, aici am stat puțin, doar 5 ani!” Am înlemnit, gîndindu-mă că, dacă aș fi fost în locul lui, nu aș fi rezistat nici măcar o lună.

Zilele petrecute cu Mircea Nicolau m-au trezit din somnul ignoranței, m-au deșteptat dine ceața naivității. De atunci, nimeni nu a mai putut să mă păcălească în privința vicleniei cu care masoreții marxiști vor să rescrie istoria secolului XX.

Dacă nu l-aș fi întîlnit Mircea Nicolau, aș fi mușcat negreșit din momeala paradisului globalist, cu tot cortegiul egalitarist al plăgii corect-politice.
Sunt onorat ca, sub cupola Senatului României, să rostesc numele lui Mircea Nicolau”, a declarat Sorin Lavric.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul globalist și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume cauze conservatoare și/sau naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă dorești să ai ce citi în continuare, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

3 COMENTARII

  1. În tradiţia parlamentului cult de odinioară, merită demarat şi un şir de interpelări semnificative prin ele însele. Pentru ministrul Culturii: din ce an stă în reparaţii Muzeul Naţional de Istorie al României? (Răspuns: Din 2002!)
    Pentru ministrul Industriilor, în contextul spălatului pe mâini anti-coronavirus: câte fabrici de săpun mai avem în România? (Răspuns: Niciuna!)

  2. Libertatea, pe net 20 mai 2020
    20% din Muzeul Național de Istorie se redeschide azi. Restul stă închis de 18 ani, din cauza nepăsării autorităților
    Ziarul financiar, pe net 19.06.2020
    Pandemia a ridicat spălatul pe mâini la rang de artă, dar a şi relevat lacunele economiei locale: România nu mai are de 16 ani nicio fabrică de săpun solid, totul vine din import

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...