joi, septembrie 21, 2023
ACTUALITATESenatorul Sorin Lavric, despre „bucuria” primarului Băluță la schimbarea numele liceului: Să...

Senatorul Sorin Lavric, despre „bucuria” primarului Băluță la schimbarea numele liceului: Să anunți cu bucurie scoaterea lui Vulcănescu de pe frontispiciul unui liceu e semn izbitor de atrofie morală

Senatorul Sorin Lavric (AUR) a comentat în termeni categorici anunțul „bucuros” al primarului sectorului 4, Daniel Băluță (PSD), de a schimba numele liceului „Mircea Vulcănescu”.

Lavric a spus că Băluță are mari „lacune spirituale” și primarul psd-ist este „amoral”.

„Din literele numelui lui Băluță se prelinge dîra alunecoasă a spiritului felonic. Insul este un trădător sadea, genul de serv în a cărui minte plecarea spinării în fața lui Alexandru Florian a prins rădăcini adînci. Să anunți cu bucurie scoaterea lui Vulcănescu de pe frontispiciul unui liceu e semn izbitor de atrofie morală.
Veninul plin de bucurie din sufletul lui Băluță e amoral. El gîndește logic, pragmatic și oportunist: a calculat bine ca să doarmă pe moale. Dar să nu-și facă iluzii: un cariu tenace îi va roade conștiința amorală în fiecare noapte, fiindcă gestul lui trădează o gravă lacună spirituală. Amoral
Vulcănescu a murit ca un martir, iar Băluță va trăi în puf, precum o veritabilă Iudă”, a reacționat Sorin Lavric, într-un comunicat de presă.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Reamintim că ieri seară, primarul Sectorului 4 a anunțat „bucuros” că a schimbat numele liceului Mircea Vulcănescu.

Decizia s-a luat pe ascuns, nefiind clar când s-au întâlnit membrii C.A. pentru a lua o astfel de hotărâre. Când ședința a fost publică, în februarie, oamenii au protestat împotriva schimbării numelui lui Mircea Vulcănescu și au nu s-a putut lua o astfel de hotărâre.

Reamintim că Institutul Elie Wiesel a mai făcut presiuni pentru schimbarea numelui liceului în cauză, ambele eșuate. Prima a fost în 2017, iar a doua chiar anul trecut.

Decizia s-a luat pe ascuns, nefiind clar când s-au întâlnit membrii C.A. pentru a lua o astfel de hotărâre. Când ședința a fost publică, în februarie, oamenii au protestat împotriva schimbării numelui lui Mircea Vulcănescu și au nu s-a putut lua o astfel de hotărâre.

Reamintim că Institutul Elie Wiesel a mai făcut presiuni pentru schimbarea numelui liceului în cauză, ambele eșuate. Prima a fost în 2017, iar a doua chiar anul trecut.

 

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

8 COMENTARII

  • Vă veți întoarce pe dracu.

   Ce faceți dvs și domnul Lavric se numește pe limba partenerului strategic, COPE. În fața victoriilor zdrobitoare ale adversarului, vă drogați cu amăgiri despre cum că îi roade cariul spiritual sau îi pedepsește cristos în lumea de dincolo. Lasă că mai scrieți un articol sau mai faceți o petiție și poate de data asta merge!

   Ați putea în schimb să recunoașteți cât de desăvârșită și umilitoare este înfrângerea. Să admirați adversarul pentru calitățile care îi aduc de secole victoria: brutalitatea animalică, esența vitală a creaturii care vrea să trăiască, voința de putere, realismul, voința de a face orice, absolut orice, prin orice mijloace necesare, pentru a obține victoria în viața reală, fizică, de azi, singura care este reală, nu o amăgire metafizică.

   Doar așa există posibilitatea ca, cu timpul, să putem imita metodele de succes ale celor puternici, și să obținem PUTEREA reală, și să începem să mai și câștigăm, până nu e prea târziu și memoria a orice este român va fi fost complet ștearsă pentru totdeauna.

   • Ati pentru dumneavoastra sau pentru restul? Ca eu nu am inteles nimic din ce ati scris! Consider randurile d-voastra doar un exercitiu de asocieri de cuvinte.

    • Nu mă supăr pe dvs. Este chiar o tragedie. Analfabetismul funcțional sau propriu este o realitate tristă. Nu vă surmenați intelectul, încercați mai bine ceva cu poze.

   • Sunt victorii care ascund eșecuri mai mari. Victoria lor polițienească este victoria noastră morală. Mii și mii de tineri au auzit de Vulcănescu, au văzut fețele buhăite ale slujitorilor corupți, au inteles metodele milițienești și citesc Vulcănescu .

    tu nu o să câștigi nimic scriind Christos cu „c” mic și bătându-ți joc de sacru și de metafizic și apelând la metode nietzscheene

    • Nu există “victorie morală”. Este doar o închipuire din cuvinte, un “cope”. Există doar victorie reală, iar victoria reală este a lui Daniel Băluță și Institutului Wiesel, care vor transforma societatea românească după bunul plac fără să se atingă nimeni, niciodată, de un fir de păr din creștetul lor.

     Nu au auzit mii de tineri de Vulcănescu, nici de Eminescu nu știu ei prea bine în afară de “somnoroase păsărele”. Tinerii sunt interesați de bani, confort, sex. Și de a pleca cât mai curând în străinătate, unde vor trudi pentru corporații și își vor uita limba și cultura, dar vor avea (cred ei) siguranța zilei de mâine. Viața merge înainte, nu dă nimeni doi bani pe perdanții din trecut.

    • Subscriu celor scrise de dumneavoastra! Unui crestin i-ar fi frica sa scrie numele cu litere mici. Si nu e gresala…..ca asa ceva nu se “greseste”! Tovarasul nicolae colivie nu e de-al nostru! E condus de mandria ratiunii care crede ca o are! Nu realizeaza ca scriind il putem foarte usor descifra. Cuvintele pe care le scrie sunt de fapt adresate doar orgoliului lui . Asta e realitatea!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate