marți, noiembrie 28, 2023
ACTUALITATESenatorul independent Diana Șoșoacă l-a dat în judecată pe Raed Arafat pentru...

Senatorul independent Diana Șoșoacă l-a dat în judecată pe Raed Arafat pentru amenda pe care a primit-o pentru că l-ar fi jignit pe criterii etnice

Senatorul independent Diana Șoșoacă a înregistrat la Curtea de Apel București un proces împotriva lui Raed Arafat. Aceasta refuză să plătească o amendă de 5.000 de lei pe care a primit-o pentru că l-ar fi jignit pe criterii etnice pe șeful DSU, conform Adevărul.

La începutul anului 2022, Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a decis sancționarea Dianei Şoşoacă, în urma mai multor declarații făcute de senator la adresa lui Raed Arafat, declarațiile constituind o faptă de „discriminare”.

Afirmațiile pentru care a fost doamna Șoșoacă sancționată: „de ce nu se duce domnul Raed Arafat în țara lui de baștină?” / „vorbește despre dânsul la persoana a III-a, probabil că i se trage din limba țării sale natale” / „nu știu cum domnul Raed Arafat și-a luat examenul de cetățenie” / „trădătorii nu au ce căuta în România”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Acestea constituie faptă de discriminare potrivit art. 2 alin. (1) coroborat cu art. 15 din O.G.137/2000, potrivit deciziei CNCD: „se sancționează autorul declarației doamna Iovanovici-Şoşoacă Diana cu amendă contravențională de 5.000 de lei”.

„James Baldwin spunea: «Nu tot ceea ce este înfruntat poate fi schimbat, dar nimic nu poate fi schimbat pană nu este înfruntat». Rasismul și xenofobia reprezintă o boală terminală a unei societăți și trebuie înfruntate și învinse înainte ca ele să devină o parte din «normalitatea» în care trăim.

Astfel de afirmații, indiferent cui sunt ele adresate, nu trebuie tolerate într-o societate democratică a secolului XXI. Istoria ne-a arătat ce poate face rasismul, xenofobia și îndemnul la ură, astfel încât este obligația noastră să reacționăm de îndată dacă nu vrem ca istoria să se repete”, a transmis Raed Arafat după pronunțarea deciziei CNCD doamnei parlamentar.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis (alergie la praf, polen, venin) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

7 COMENTARII

 1. Pe romanii cat de cat normali nu ii reprezinta o balena tzatza, proaspat “crestina” – falsa, cu mamicuta dilie new-ageista! Cum poti sa te duci tu – senator al Romaniei – in fata Ambasada Rusiei, sa-ti ceri scuze???!! Pt. ce? Ar tb sa-si ceara rusii scuze fata de noi 1000 de ani de acum inainte, pt. cele 13 invazii criminale din ultimii 200 de ani – cu valurile de crime, jafuri, violuri in masa! Si pt. aducerea bolsevismului criminal in Romania! Si pt. Tezaurul furat! Si pt. jefurirea Romaniei timp de 20 de ani prin sovromuri! Si pt. furtul Bucovinei de Nord, a Bugeacului, a Basarabiei, a Tinutului Herta, a insulei Serpilor! Si voi, cica ziarici seriosi, tot timpul dati stiri cu vaca asta nebuna si obeza! Auzi – sa-si ceara ea scuze ambasadei Rusiei in numele poporului roman!🥶 Piei satana!

  • „cica ziarici seriosi, tot timpul dati stiri cu vaca asta nebuna si obeza!” – iar vorbiti despre o realitate paralelă. Aici sunt f putine stiri despre doamna. In niciun caz „tot timpul”.

   • Sa nu ma apuc sa le caut in arhiva… in mod normal, voi, ca si autoproclamati patrioti – tb sa o combateti sau cel putin sa o ignorati total – nu sa scrieti despre ea – dupa ce a facut in fata ambasadei Rusiei! Sau nu, stimate d-le Somanescu? Sau nu am explicat destul de clar raul facut de rusi?

    • Ia caută, să vezi câte sunt. În ceea ce privește sfaturile despre cum să ne facem meserie, scutește-ne. Din nou, nu avem nevoie de sfaturi despre vestimentație, jurnalism, etc, mai ales de la indivizi plini de curaj ca tine.

     • Voi jurnalisti? Sunteti doar niste amarati milogi, cersetoti, vorba lui Razvan Boanchis! Care e un jurnalist cultivat… apreciez mult ziaristii care fac investigatii, ca si pe cei care merg sa relateze din zonele fierbinti… nu e cazul vostru – VOI DOAR COPIATI STIRI! SI CERSITI! Si cartile de la “Contramundum” sunt scoase cu fonturi minuscule, sa scoateti bani cu costuri minime!!! SI LE VINDETI FARA SA DATI BON FISCAL! Am luat de la voi, preacinstitilor, cand a fost Rod Dreher! Chiar vrei sa continui, mare crestin hot ce esti??? ADEVARATII PATRIOTI NU SUNT CA VOI, draga Gore Pirgu!😇

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate