sâmbătă, martie 2, 2024
ACTUALITATESenatorul Claudiu Târziu despre tentativa puterii de a impune plățile electronice: Orice...

Senatorul Claudiu Târziu despre tentativa puterii de a impune plățile electronice: Orice pas către o societate în care banii lichizi (cash) vor fi interziși este un pas către limitarea drepturilor și libertăților cetățenești, este un pas către o societate a controlului absolut

Senatorul (AUR) Claudiu Târziu consideră că tentativa legislativă susținută de PSD și PNL de a obliga toți cetățenii să aibă card bancar și să elimine plata în numerar a salariilor și pensiilor, este atentat la libertate.

Într-o postare de pe facebook, senatorul Claudiu Târziu spune că banii electronici nu vor mai fi în mâinile cetățenilor, ci ai băncilor, care „pot suspenda accesul cetățenilor la propriile resurse financiare”.

El a amintit de felul în care guvernul Canadei i-a penalizat pe participanții la Convoiul Libertății, prin blocarea conturilor.

„Lipsa banilor lichizi înseamnă mai puțină libertate
Noi, AUR, ne opunem oricăror tentative legislative sau administrative de a scoate banii de sub controlul oamenilor, al celor care îi cîștigă prin muncă cinstită.
Românilor nu trebuie să li se ia dreptul de a deține și de a dispune așa cum consideră de banii pe care îi dețin.

Un proiect de lege inițiat de parlamentari ai actualei Puteri urmărește să elimine plata în numerar a salariilor și pensiilor.

Mai mult, îi obligă pe toți românii să dețină un cont bancar și să utilizeze un card electronic pentru a beneficia de drepturile financiare care li se cuvin.

Este foarte bine ca cetățenii să aibă o paletă cît mai largă de servicii financiar-bancare, însă decizia de a accesa aceste servicii trebuie să rămînă la latitudinea individului.

A utiliza sisteme de plată electronice sau fizice, sub forma banilor lichizi, este o decizie care trebuie să rămînă la nivelul fiecărei persoane fizice sau juridice.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Opțiunea Benedict, de Rod Dreher și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Orice pas către o societate în care banii lichizi (cash) vor fi interziși este un pas către limitarea drepturilor și libertăților cetățenești, este un pas către o societate a controlului absolut.

Într-o societate fără bani în mînă, bani gheață, bani peșin, cum spuneau cei vechi, în numerar, oamenii riscă să piardă controlul asupra propriilor bani.

Banii nu vor mai fi în portofelul oamenilor, ci în portofelul băncilor care, din diverse motive, fie la presiunea guvernului sau a anumitor grupuri de interese, pot suspenda accesul cetățenilor la propriile resurse financiare.

A se vedea exemplul protestatarilor canadieni (Freedom Convoy) cărora li s-a blocat accesul la conturile bancare deținute.

Deși digitalizarea financiară aduce o serie de beneficii, în aceeași măsură ea presupune și numeroase vulnerabilități: defecțiuni ale sistemelor digitale, carduri defecte, indisponibilitate temporară datorită unor pene de curent, lipsa internetului, servere defecte, furt de identitate, atacuri online, etc.

Citește și: Dispariția banilor fizici este sinonimă cu dispariția libertății

Toate aceste vulnerabilități pot împiedica, fie și temporar, accesul oamenilor la propriile resurse financiare.

Din acest motiv, păstrarea opțiunii de a utiliza banii lichizi pentru tranzacții contribuie atît la prezervarea drepturilor și libertăților cetățenești, cît și la o reziliență mai mare a vieții economice și a societății, în ansamblu”, a scris Claudiu Târziu.

Reamintim că un proiect de lege privind obligarea tuturor românilor să dețină card bancar, precum și eliminarea plății salariilor și pensiilor în cash a fost inițiat de deputatul PNL George Cristian Tuță și de senatorul Radu Oprea (PSD).

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE