luni, octombrie 2, 2023
ACTUALITATESenatorul Claudiu Târziu despre noile legi ale educației: Un mijloc de a...

Senatorul Claudiu Târziu despre noile legi ale educației: Un mijloc de a produce forță de muncă pentru piața mondială, nu cetățeni ai României

Senatorul Claudiu Târziu, președintele Consiliului Național al AUR, a criticat dur pachetul noilor legi ale educației propuse de Ministerul condus de Sorin Cîmpeanu.

Claudiu Târziu a spus că aceste legi arată că pentru guvernanți, educația este doar „un mijloc de a produce forță de muncă pentru piața mondială, nu cetățeni ai României conștienți de identitatea lor, de drepturile și obligațiile pe care le au față de patria lor”.

„Distrugerea învățământului românesc continuă

Proiectele noilor legi ale Educației prevăd ca Limba Română și Matematica să dispară ca probe distincte din cadrul Bacalaureatului. Vor exista în schimb probe la două limbi de circulație internațională.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Acest lucru ne confirmă impresia că cei care ne conduc înțeleg educația copiilor noștri ca pe un mijloc de a produce forță de muncă pentru piața mondială, nu cetățeni ai României conștienți de identitatea lor, de drepturile și obligațiile pe care le au față de patria lor.

Ștergerea identității noastre ca popor se face prin chiar instituțiile statului, lucru care ar trebui să ne revolte pe toți.

Vom asista impasibili la acest proces sau, în al 12-lea ceas, vom lua atitudine?”, s-a întrebat senatorul AUR pe pagina sa de Telegram.

Pentru ca aceste legi să fie puse în practică este nevoie să fie adoptate de către Parlament.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate