ACTUALITATESenatorul Claudiu Târziu (AUR), pentru „El Correo de Espana”: Dacă Ucraina cade,...

Senatorul Claudiu Târziu (AUR), pentru „El Correo de Espana”: Dacă Ucraina cade, Moldova cu greu ar putea fi apărată. Are o armată de 6000 de oameni

Senatorul Claudiu Târziu (AUR) a făcut  o analiză a războiului dintre Rusia și Ucraina, într-un interviu acordat publicației „El Correo de Espania”. Astfel, a pus pe „tapet” implicația Rusiei în „denazificarea” Moldovei și ce poate face România pentru a evita acest lucru.

„De treizeci de ani încoace, dreptul internațional este încălcat flagrant în regiunea transnistreană, fâșie separatistă, care se pretinde – în mod fals – „independentă” și „autonomă”. Cu sprijinul direct al Moscovei, au încercat să producă o secesiune. Nici armistițiul încheiat în iulie 1992 – România nu a fost acceptată în formatul de negociere – și nici evoluțiile ulterioare nu au fost deloc satisfăcătoare.

Chișinăul nu doar că a pierdut integral controlul aici, însă este considerat ostil de către autoritățile separatiste de la Tiraspol. Provocările recente par a indica faptul că Moscova încearcă deschiderea unui al doilea front. Ceea ce se întâmplă la Tiraspol se va reflecta obligatoriu la Chișinău”, s-a exprimat Claudiu Târziu, pentru „El Correo de Espana”, citat și de rostonline.ro.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul „O istorie a lumii pentru copii” de Virgil Hillyer, și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

În opinia senatorului Claudiu Târziu, România nu poate rămâne indiferentă la această situație, întrucât „Chișinăul este soarta poporului român”. Parlamentarul AUR explică și cât de vulneralbilă este Moldova în fața unui posibil atac din partea Rusiei.

Hrănește bine(le) ! Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

„Moldova are o armată mică de 6.000 de oameni și un număr mult mai mare de rezerviști slab pregătiți, în comparație cu forțele separatiste similare, dar susținute de Moscova. Prin urmare, dacă Ucraina va cădea, Moldova s-ar afla într-o situație în care ar fi greu să se apere”, a precizat Claudiu Târziu, pentru sursa amintită.

Partidul AUR a afirmat, în repetate rânduri, că Moldova ar trebui să se unească cu România, mai ales după ce Ucraina fost invadată de Rusia.

 

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate

IMPORTANT

O chemaR3 la susținere

Dragi prieteni, după patru luni de pauză, revenim la voi pentru a sprijini efortul nostru. Dacă doriți să ne ajutați luna aceasta, o puteți face...