duminică, aprilie 14, 2024
ACTUALITATESenatorul AUR, Ionuț Neagu, interpelează Guvernul despre planul „Kos Karoly” de implicare...

Senatorul AUR, Ionuț Neagu, interpelează Guvernul despre planul „Kos Karoly” de implicare a Ungariei în Transilvania, „activități care, direct sau indirect, duc la DESUVERANIZAREA României”

Senatorul AUR, Ionuț Neagu, a atras atenția Guvernului României despre implementarea de către Ungaria a planului „Kos Karoly”, respectiv „o asumare explicită a prezenței sociale, culturale și economice a guvernului maghiar în România”.

El spune că este sfidător că Ungaria a denumit acest plan după Kós Károly, promotor al ”transilvănismului” și decorat De dictatorul Miklós Horthy cu cea mai înaltă distincție a regimului, Crucea Apărării Naționale. Mai rău, în opinia lui este că printre semnatari se găsesc membri ai UDMR.

„Am adresat primului-ministru o interpelare pe așa-zisul ”Plan Kós Károly”, aplicat de Ungaria în 16 județe din România. Acest document programatic al Budapestei este o asumare explicită a prezenței sociale, culturale și economice a guvernului maghiar în România.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Însăși denumirea programului este sfidătoare – îl evocă pe ideologul cu sentimente anti-românești Kós Károly, promotor al ”transilvănismului” și decorat De dictatorul Miklós Horthy cu cea mai înaltă distincție a regimului, Crucea Apărării Naționale. Printre semnatari regăsim numeroși membri UDMR”, a scris Neagu.

Planul prevede existența așa-zisului Ținut Secuiesc ca o unitate administrativ-teritorială certă.

„În 2018, secretarul de stat din Ministerul maghiar de externe, Levente Magyar, declara că guvernul român a primit pozitiv planul.În 2019 Hunor Kelemen, președintele UDMR, a afirmat că partea română și-ar fi dat acordul pentru programul inițiat de Ungaria. În 2020, oficialul român Csaba Ferenc Asztalos, președinte al Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, declara că planul, ”în mod indirect preia din atribuțiile statului român și construiește o identitate națională pe un teritoriu, adică într-un bazin carpatic, care depășește granițele de stat”, scrie Neagu.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media

El l-a întrebat pe prim – ministrul Cîțu trei lucruri:

„1. Care este poziția oficială a Guvernului României și a Ministerului Afacerilor Externe față de așa-zisul ”Plan Kós Károly” derulat cu finanțarea Ungariei în 16 județe intracarpatice ale României.

2. Care au fost pe plan național, bilateral, regional (european) și internațional, din 2017 până în prezent, reacțiile și acțiunile oficiale ale statului român în ansamblul său și ale autorităților și/sau instituțiilor având competențe în domeniul politicii externe și al siguranței naționale în legătură cu așa-zisul ”Plan Kós Károly”.

3. Dacă punctul de vedere exprimat public de oficialul român Csaba Ferenc Asztalos în legătură cu intervenția economică a Ungariei în 16 județe intracarpatice ale României și preluarea indirectă de către Ungaria a atribuțiilor statului român exprimă sau nu poziția țării noastre în acest subiect și care au fost reacțiile autorităților și instituțiilor competente ale statului român în legătură cu aceste poziții publice ale președintelui CNCD”.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul globalist și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume cauze conservatoare și/sau naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă dorești să ai ce citi în continuare, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

11 COMENTARII

 1. Dle Gherbe, MITICII de la Bucuresti, cei care ne conduc si pe care ii dispretuiti sunt in majoritate lor romani ardeleni si unguri ardeleni, daca nu ati observat.
  Iata cateva nume de “mitici ardeleni” care ne-au condus si ne conduc spre dezastru de atata vreme si care sunt prezenti atat pe scena politica, cat si in media:
  Virgi Magureanu, Virgil Ardelean (Vulpea), Victor Ciorbea, Florin Coldea, Vasile Blaga, Codruta Kovesi, Ilie Sarbu, Florin Roman, Emil Boc, Blejnar, Cosmin Gusa, Lucian Bodu, Mircea Hava, Rares Bogdan, Emil Hurezenau, Dan Barna, Augustin Lazar, Vasile Dancu, Ion Rus, Andrei Marga (cu transilvanismul lui), Cristian Seidler, Pavel Popescu, Ludovic Orban, Eduard Helvig, Julien Ciolos, UDMR-ul in corpore, ca “mitici autentici” si cu voia dumneavoastra, ultimul pe lista, Klaus Johanis. Ar fi bine sa va eliberati de sindromul Stockholm si sa nu-i mai adulati pe cei care v-au tinut scalvi 1000 de ani. Puneti mana pe cartea de istorie, cea scrisa de Nicolea Iorga nu pe cea contrafactuala a lui BOIA , cel premiat de Viktor Orban. Parerea mea este ca voi ardelenii sunteti baieti buni, dar v-a prostit presa maghiara si cozile de topor, gen Sabin Gherman si impostorul Boia. Ca sa va urneasca cineva o data la 100 de ani, aveti nevoie de un Horea si de un Avram Iancu, dar asemenea personalitati, care sa va urneasca, se nasc rar. E mai usor, sa veniti la Bucuresti, sa va implicati in politica ticaloasa si paguboasa pentru Romania, ca sa beneficiati de toate avantajele si apoi, pentru toate neimplinirile si frustrarile voastre, sa aratati cu degetul spre altii, in cazul de fata spre MITICI.
  Ioan Luca Caragiale scria in Universul in 1902:
  “Imi propun sa revin asupra lui Mitica., asupra acestui parizian oriental, care, ca si cel occidental, inspira atata admiratie si atata invidie PROVINCIALILOR”.

 2. Kos Karoly, născut Károly Kosch la Timișoara, se vede, nu este maghiar din naștere. Trebuie să fi fost șvab sau evreu.
  Nu este nici un Kosch în Ungaria după cărțile de telefoane. Cei mai mulți, 780, se află în SUA, apoi 93 în Canada și 35 în Germnaia.
  Chia Kos, numele de familie ce și l-a luat mai tîrziu, la fel; doar doi în Ungaria, 14 în România și, cei mai mulți, peste 2.000, în SUA.
  Încurcate căile serviciilor.

 3. Dar rumânii ”ce face” … patrihoții de la București, care ne fac pe noi ardelenii-bozgori .. că rumâni .. că maghiari, nu contează, ești ardelean, ești bozgor … vestiții MITICI că ca ei. nu-i nimenea .. ce face ? De ce nu face și ei o chestie din asta în Ungaria să zicem, dacă nu în Ardeal și în loc de Kós Károly să-i zică Ion Antonescu par example, sau Zelea Codreanu, care-i problema ?.. Au coraj .. se bagăăă, au vână-n ei și wați cum au ungurii ? .. Și atunci rămânem iarăși numai cu lamentări, văicăreli, smiorcăieli, aoleu mamă, să moare familia mea și alte tânguiri a la orient-balkan-bizanț ? DE CE nu se merge pe linia Talionului în relația cu Ungaria ? Vă spui io, pt. că suntem VARZĂ-n toate .. PRAF și PULBERE … și știți DE CE, pt. că avem capitala și volanul României în cea mai slabă regiune a țării, atât d.p.d.v. geografic cât mai ales .. demografic … oameni, slabi de 2 lei, needucați, puși numai pe ciordit și învârteli …mâncat semințe și jucat table. Ăștia SUNTEM NENICĂ și ce-ai vrea să iasă din noi ? ….

  • Cu alte cuvinte,ce vina au ungurii ca majoritatea parlamentara PSD a permis Ungariei sa acorde cetatenia maghiara unor cetateni romani ? Ce vina au ungurii ca, apoi, s-a permis gunvernului ungar sa investeasca
   in Romania pentru sprijinirea cetatenilor maghiari ai…. Romaniei? Ungaria face ceea ce Romania nu face,adica acorda sprijin cetatenilor sai oriunde s-ar afla si….tot Ungaria este de vina. Ca este denumita Tinutul Secuiesc,ori ba , zona locuita de maghiari in judetele HR-CV-MS exista iar in Constitutia Romaniei
   scrie: *Statul recunoaşte şi garantează persoanelor aparţinând minorităţilor naţionale dreptul la păstrarea, la dezvoltarea şi la exprimarea identităţii lor etnice, culturale, lingvistice şi religioase.*
   Ce sa mai faca guvernul Romaniei, in aceste conditii,daca n-a facut anterior cum a facut guvernul Slovaciei(pe teritoriul Slovaciei traiesc doar cetateni slovaci;cine doreste alta cetatenie,este liber sa plece).

 4. Rusinos pentru toti oficialii romani care tac si vor tacea las in continuare.

  Sa citeasca toti fanii PNL si USR ce fac alesii lor cu tara si sa vedem daca le mai gasesc scuze la nesfarsit.

 5. Ungurii sunt de apreciat pentru realism, patriotism și față de lupta lor cu gigantul de la Bruxelles.

  Pe de altă parte datorită sistemului de vot din primul tur, românii s-au divizat pe candidați aiurea și astfel minoritatea și-a pus primarii in bihor, satu mare, sălaj și mureș…

  Acum au 2 parghii, statul maghiar și primăriile locale și pot implementa masiv cam ce vor ei.

  In acest timp USR e format la nivel de conducere și filiale din jumate minoritari. Ei fac gargară civică, ideologie in timp ce ungurii isi construies comunitățile, resursele economice și baza de putere. E logic.

  singurul lucru ilogic e ce fac românii imbătați cu diverse probleme care-i deviază de la realitate

  • Maghiari nu unguri. Ungur însemna un locuitor al unui ținut nu ce etnie era. De aceea românilor ce treceau munții în Valahia sau Moldova li se spunea ungureni.
   De altfel „ungurii” se numesc „maghiari” iar țara Ținutul Maghiarilor (Magyarország).
   Nu cred că âncălceala maghiari-unguri e nevinovată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE