ACTUALITATESemne de război între Armenia și Azerbaidjan | Erevan acuză „o invazie“...

Semne de război între Armenia și Azerbaidjan | Erevan acuză „o invazie“ în regiunea controlată de ruși din enclava Nagorno-Karabah

Armenia a acuzat vineri Azerbaidjanul că „a invadat“, enclava Nagorno-Karabah în partea controlată de „forțele de pacificare“ ruse desfășurate în regiune, lucru negat de Baku, care a afirmat în schimb că „delimitează punctele de amplasare“ ale trupelor, transmite EFE.

În toamnă anului 2020, Azerbaidjanul a cucerit mari porțiuni din Nagorno-Karabah luate anterior de Armenia la începutul anilor 1990. Încetarea focului este monitorizată de forțele ruse de menținere a păcii.

„Invazia forțelor armate ale Azerbaidjanului continuă“, a informat Ministerul Afacerilor Externe al Armeniei într-un comunicat. Erevanul insistă că „situația din Nagorno-Karabah continuă să fie tensionată“

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Opțiunea Benedict, de Rod Dreher și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Diplomația armeană și-a exprimat încrederea că partea rusă, care acționează ca garant al respectării armistițiului în regiune, va lua măsuri pentru „retragerea imediată a unităților forțelor armate ale Azerbaidjanului“ din zona de responsabilitate a contingentului rus.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis(alergie la praf, polen,venin)  și vei contribui la susținerea siteului R3media.

La rândul său, Baku a negat într-un comunicat că s-ar fi produs lupte în zonă, cu ajutorul dronelor, și a dat asigurări că realizează un proces de cartografiere “precisă” a punctelor de amplasare a efectivelor „fără folosirea forței“.

„Rapoartele provocatoare difuzate de partea armeană cu privire la presupuse confruntări militare, cu ajutorul aparatelor fără pilot, pe teritoriul Azerbaidjanului, unde este desfășurat temporar un contingent rusesc de menținere a păcii, și referitoare la moartea unor militari azeri sunt minciuni“, a subliniat MAE azer.

Situația din regiune a fost discutată joi noaptea de miniștrii apărării din Armenia, Suren Papikian, și din Rusia, Serghei Şoigu, scrie EFE.

Noile tensiuni din zonă au făcut obiectul unei discuții telefonice pe care au avut-o joi ministrul de externe armean, Ararat Mirzoian, și secretarul de stat adjunct al SUA, Karen Donfried, adaugă sursa citată.

Ca urmare a războiului din toamna anului 2020, Erevanul a pierdut controlul asupra a mai bine de două treimi din teritoriile din Nagorno-Karabah – teritoriu azer populat majoritar de armeni – și împrejurimi, pe care le controla din anii 1990, conform Știripesurse.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

  • Iulian Capsali: Nu mai căutați apa în nisipIulian Capsali: Nu mai căutați apa în nisip
    Eșecul României în relația cu UE trebuie decontat de SRI și SIE, instituții care dirijează toată politica internă (probabil toate partidele parlamentare și multe extraparlamentare), externă, presa, și patronează dezastrul… Read more »
WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate