marți, aprilie 16, 2024
ACTUALITATESemn rău? După Exxon, un alt gigant american pleacă din proiectele de...

Semn rău? După Exxon, un alt gigant american pleacă din proiectele de exploatare a gazelor din Marea Neagră

Gigantul american Carlyle și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), acționari ai Black Sea Oil&GAS (BSOG), urmăresc asocierea cu o terță parte sau chiar vânzarea părților lor din proiectul de exploatare offshore de gaze din Marea Neagră, scrie Profit.ro.

Americanii de la Carlyle și BERD au solicitat instituțiilor abilitate din România crearea unei camere de date a proiectului de Dezvoltare Gaze Naturale Midia (MGD) și că OMV Petrom este interesată să o acceseze, vizând o potențială achiziționare a companiei. Surse din piața energiei au declarat acum pentru Profit.ro că 11 companii, printre care OMV Petrom, dar și Romgaz, au solicitat accesul în camera de date.

Nu toate cele 11 companii care au cerut accesul în camera de date sunt în mod real interesate de achiziționarea BSOG, o parte dintre acestea vizând doar o asociere sau fiind interesate doar de datele privind rezervele din zonă. Suma solicitată pentru vânzarea BSOG este de 800 de milioane de euro, susțin sursele Profit.ro. Suma de 800 milioane euro cerută pentru participația de 70% deținută de BSOG în proiectul MGM (restul aparținând Petro Ventures Resources SRL – 20% și Gas Plus Dacia SRL -10%) ridică valoarea proiectului la peste un miliard de dolari, prețul pe care Romgaz l-a plătit pentru 50% din Neptun Deep.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Reamintim că anul trecut, un alt gigant american, ExxonMobil, a vândut participația sa pentru gazele din Marea Neagră către Romgaz.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

4 COMENTARII

 1. Eu apreciez R3media si consider ca e unul dintre siteurile de stiri cele mai bune din Romania. In acest context, nu inteleg de ce promovati siteul ziaristi.ro care face propaganda americana si globalista. Uitati-va la acest text care spune ca AUR sunt extremisti si ca ar fi propaganda putinista sa zici ca Romania si-a pierdut suveranitatea, ca vaccinurile ucid oameni, ca UE saraceste noile state membre si ca vrea sa ne transforme in homosexuali. Pai lucrurile astea sunt adevarate independent de propaganda Kremlinului. Orice om normal la cap stie ca Romania nu mai e o tara suverana, ca s-a dovedit ca vaccinurile au efecte secundare, producand chiar moartea la unii, ca UE vrea sa ne impuna ideologia LGBT sexualizandu-ne copiii prin pornografie si educatie sexuala, ca corporatiile americane, germane, olandeze, austriece si franceze ne-au jefuit la greu tinandu-ne intr-un statut marginal de colonie economica. Daca critici UE esti putinist conform ziaristi.ro
  https://ziaristi.ro/putin-poate-pierde-in-ucraina-dar-poate-castiga-in-romania-iata-cum/

  • Bună ziua,

   mulțumim pentru aprecieri. În ceea ce privește situația menționată de dvs, este vorba despre un parteneriat cu Ziaristi.ro, așa cum avem și cu Botoșaneanul și Napoca News. Așa cum noi preluăm articole de la ei și ei preiau articolele noastre. Fiecare promovează ce consideră că este de cuviință, atâta vreme cât articolele nu conțin cuvinte licențioase.

   Așa asigurăm o varietate mai mare de articole și de știri, care pot ajunge la mult mai mulți cititori.

   Mulțumim!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE