sâmbătă, iunie 15, 2024
ACTUALITATESemn? Moldova a modificat legile astfel încât un referendum pe tema Unirii...

Semn? Moldova a modificat legile astfel încât un referendum pe tema Unirii cu România să devină mai ușor de organizat

Parlamentul de la Chișinău a adoptat proiectul noului Codul electoral al Republicii Moldova în lectura a II-a, cu votul a 55 de deputați din cadrul fracțiunii parlamentare a Partidului Acțiune și Solidaritate, informează Timpul.

Pe lângă multe alte schimbări, una este foarte importantă, notează jurnaliștii de la Chișinău. Mai precis, este vorba despre o prevedere privind organizarea unui referendum legislativ sau consultativ.

Astfel, or putea iniția referendumuri republicane legislative sau consultative 100 de mii cetățeni ai RM din orice unitate administrativ-teritorială, în loc de 200 de mii, așa cum era până acum.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Istoria Românilor, de Petre P. Panaitescu, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media

Jurnaliștii de la Timpul susțin că această modificare a fost efectuată pentru a facilita organizarea unui Referendum pe tema unirii Basarabiei cu România.

„A fost o muncă enormă depusă de către colegii de la Comisia Electorală Centrală, de către colegii din Parlament și de către toți cei care au muncit ultimele cinci luni la îmbunătățirea acestui proiect de cod electoral”, a menționat președinta Comisiei juridice, numiri și imunități, Olesea Stamate.

Reamintim că de Ziua Națională a României, în Parlamentul de la Chișinău s-a strigat „Jos vama de la Prut”.

Recent, jurnaliștii de la Chișinău au afirmat că liderii moldoveni au cerut președintelui Iohannis Unirea Basarabiei cu România. Nicio instituție a statului român nu a negat informație.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

  1. D-le Ursan,

    O fi cu scopul admiterii Moldovei (de Est) în NATO la momentul oportun ?

    Populația de etnie slavă din Moldova este rusă, ori ucraineană ? (Mi-e lene să caut …).

    Cum ziceați că îi „retehnologizăm” ? Cu PNRRRR-ul ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE