ACTUALITATEȘeful DSU, Raed Arafat: Foarte probabil starea de alertă va fi...

Șeful DSU, Raed Arafat: Foarte probabil starea de alertă va fi prelungită. Încă nu am ieșit la liman

Foarte probabil starea de alertă va fi prelungită, o decizie în acest sens urmând să fie luată săptămâna viitoare, a anunțat, sâmbătă, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat.

Medicii și autoritățile se așteaptă ca după sărbători să existe din nou o creștere a numărului de îmbolnăviri în România, după ce acum suntem mai degrabă într-o perioadă de platou, a declarat, la Digi24, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.

Foarte probabil starea de alertă va fi prelungită, a subliniat Raed Arafat, potrivit sursei citate.

Întrebat dacă în aceste condiții va fi prelungită starea de alertă,  Raed Arafat a spus că este convins că starea de alertă va continua și că urmează să se discute despre acesta săptămâna viitoare.

„Nu decid eu, se propune la nivel înalt, dar nu cred că am trecut de momentul în care să renunțăm la starea de alertă, încă nu am ieșit la liman, încă e posibil să vedem creșteri din nou. Este posibil să se prelungească, se va discuta în următoarea săptămână”, a declarat șeful DSU.

În ceea ce privește redeschiderea școlilor, aceasta va fi o altă discuție și „urmează să se anunțe” deciziile, a spus Raed Arafat la Digi24. În legătură cu acest aspect, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a exclus posibilitatea ca școlile să se redeschidă din 11 ianuarie, după cum a relatat R3Media.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...