duminică, iulie 14, 2024
ACTUALITATEȘeful de cabinet al premierului Orban: Ungaria nu participă la Parchetul European:...

Șeful de cabinet al premierului Orban: Ungaria nu participă la Parchetul European: Anumite domenii în care o integrare europeană sporită poate fi dăunătoare suveranității naționale

Ungaria nu participă la noul Parchet European (EPPO) întrucât Guvernul de la Budapesta consideră că există anumite domenii în care o integrare europeană sporită poate fi dăunătoare suveranității naționale, a declarat joi șeful de cabinet al premierului ungar Viktor Orban, Gergely Gulyas, potrivit agenției MTI.

Într-o declarație de presă la care a vorbit despre mai multe subiecte, Gulyas a mai spus că șefa EPPO, Laura Codruta Koveși, nu este persoana potrivită pentru a conduce aceasta instituție, el susținând că numirea ei ar putea afecta eficiența organizației după ce Laura Codruta Koveși „a investigat politicieni ungari în România pe baza unor acuzații inventate” și ea însăși a fost investigată.

Ungaria este una dintre cele cinci țări membre ale UE – alături de Polonia, Danemarca, Suedia și Irlanda – care nu participă la noul Parchet European ce și-a început activitatea marți.

Poartă simbolurile naționale aproape de suflet. La propriu! Cumpără un tricou cu stema României și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Noua institutie are rolul de a investiga și de a iniția acțiuni de urmărire penală împotriva autorilor unor delicte ce afectează interesele financiare ale UE, cum ar fi cazurile de fraudă cu fonduri europene ce depășesc suma de 10.000 de euro, fraude de TVA de peste 10 milioane de euro, fapte de corupție și spălare de bani.

Recent, și premierul Sloveniei a intrat în conflict cu Laura Codruța Koveși, după ce a anulat alegerea procurorilor săi delegați pentru Parchetul European.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

2 COMENTARII

  1. Felicitari Ungaria ! Felicitari Slovenia ! Felicitari Bulgaria si Polonia! Felicitari tuturor Statelor care spun NU cand este NU ! ROMAAANIAAAAA?? CAND TE TREZESTI ??

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE