ACTUALITATEȘeful de cabinet al premierului Orban: Ungaria nu participă la Parchetul European:...

Șeful de cabinet al premierului Orban: Ungaria nu participă la Parchetul European: Anumite domenii în care o integrare europeană sporită poate fi dăunătoare suveranității naționale

Ungaria nu participă la noul Parchet European (EPPO) întrucât Guvernul de la Budapesta consideră că există anumite domenii în care o integrare europeană sporită poate fi dăunătoare suveranității naționale, a declarat joi șeful de cabinet al premierului ungar Viktor Orban, Gergely Gulyas, potrivit agenției MTI.

Într-o declarație de presă la care a vorbit despre mai multe subiecte, Gulyas a mai spus că șefa EPPO, Laura Codruta Koveși, nu este persoana potrivită pentru a conduce aceasta instituție, el susținând că numirea ei ar putea afecta eficiența organizației după ce Laura Codruta Koveși „a investigat politicieni ungari în România pe baza unor acuzații inventate” și ea însăși a fost investigată.

Ungaria este una dintre cele cinci țări membre ale UE – alături de Polonia, Danemarca, Suedia și Irlanda – care nu participă la noul Parchet European ce și-a început activitatea marți.

Poartă simbolurile naționale aproape de suflet. La propriu! Cumpără un tricou cu stema României și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Noua institutie are rolul de a investiga și de a iniția acțiuni de urmărire penală împotriva autorilor unor delicte ce afectează interesele financiare ale UE, cum ar fi cazurile de fraudă cu fonduri europene ce depășesc suma de 10.000 de euro, fraude de TVA de peste 10 milioane de euro, fapte de corupție și spălare de bani.

Recent, și premierul Sloveniei a intrat în conflict cu Laura Codruța Koveși, după ce a anulat alegerea procurorilor săi delegați pentru Parchetul European.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

2 COMENTARII

  1. Felicitari Ungaria ! Felicitari Slovenia ! Felicitari Bulgaria si Polonia! Felicitari tuturor Statelor care spun NU cand este NU ! ROMAAANIAAAAA?? CAND TE TREZESTI ??

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...