miercuri, februarie 1, 2023
ACTUALITATEȘeful campaniei de vaccinare, dr. Valeriu Gheorghiță, despre administrarea celei de-a TREIA...

Șeful campaniei de vaccinare, dr. Valeriu Gheorghiță, despre administrarea celei de-a TREIA doză de vaccin

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță, a explicat că strategia este că tot mai mulți oameni să se vaccineze cu schema completă pentru COVID-19, în detrimentul vaccinării cu cea de-a treia doză a celor deja vaccinați.

„Faptul că se depun datele științifice care atestă siguranța și eficacitatea unei a treia doze de vaccin, administrată conform datelor prezentate de compania Pfizer, administrarea celei de-a treia doze la șase luni este un aspect. Știm că avem date de siguranță și avem date de imunogenitate și eficacitate. Dar asta nu înseamnă că această măsură trebuie adoptată că politică de vaccinare. Sigur că se adopta o astfel de măsură atunci când datele de zi cu zi îți arată o scădere a eficienței vaccinurilor, dar nu este cazul în acest moment pentru niciuna dintre variantele virale.

Chiar dacă numărul de cazuri este în creștere, afectează în mod deosebit populația nevaccinată și acolo unde rata de acoperire vaccinală este crescută, numărul de decese nu a crescut”, a declarat Valeriu Gheorghiță, la Digi24, duminică.

Acesta a explicat că trebuie crescut numărul persoanelor care se vaccinează.

„Această a treia doză este în perspectiva acestor variante virale în care se observă o scădere a activității neutralizante a anticorpilor, chiar a celor obținuți din vaccinare. Dacă ne e teamă de variante virale, trebuie să creștem numărul celor vaccinați și nu să administrăm o a treia doză celor vaccinați deja cu o schemă completă. Și aici vorbim deja de 3,3 miliarde de doze administrate la nivel global, însă populația țărilor în curs de dezvoltare are o rată de acoperire vaccinală de circa unu la sută”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare a mai precizat că strategia este de a crește numărul celor vaccinați cu schemă completă.

„Este important să accelerăm în mod echitabil campaniile de vaccinare la nivelul tuturor țărilor pentru că în felul acesta reducem probabilitatea de selectare a noi variante virale. Strategia, în momentul de față, este să creștem numărul celor care se vaccinează cu o prima schemă completă, în felul acesta scădem circulația virusului și cu siguranță vom avea un control bun din punct de vedere al pandemiei”, a declarat Gheorghiță.

Medicul a explicat că se va folosi o a treia doză numai în cazul în care crește riscul de îmbolnăvire a persoanelor deja vaccinate.

„Dacă datele științifice ne arată că, la un an sau mai târziu de un an de zile, eficiența scade substanțial și încă avem virus circulant și încă avem un număr important de persoane nevaccinate și riscul de îmbolnăvire a celor deja vaccinați este crescut, sigur că în momentul respectiv vom proceda așa cum se cuvine. Însă nu este cazul la acest moment. Datele de eficiență sunt, în momentul de față, cât se poate de bune și avem deja experiențațărilor cu rată crescută de acoperire vaccinală. Dealtfe este o politică nu doar a României, majoritatea țărilor pledează pentru aceeași abordare, de a crește numărul celor vaccinați în loc de a vaccina aceleași persoane cu o a treia doză”, a mai declarat Gheorghiță.

Compania Pfizer caută să obțină în următoarea lună aprobarea organismului american de reglementare a medicamentelor, FDA, pentru a treia doză a vaccinului său anti-Covid.

În ultimele 24 de ore, autoritățile au anunțat un singur deces legat de coronavirus, la Constanța.

Decesul a fost înregistrat la categoria de vârstă peste 80 de ani, iar pacientul a prezentat comorbidități.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

2 COMENTARII

  1. Trebuie readuși toți vaccinații in service să li se schimbe rețeta că au defecte :))

    Hai că ați intrat in carusel și nu mai puteți ieși: vaccinare for ever

    O lovitură gigantică numai de cateva sute de miliarde de la state la corporații și o turmă care se duce periodic la ințepat experimental pentru o gripă cu rată de 99,7% vindecare….

  2. Cu alte cuvinte: nevaccinații, noii dușmani ai poporului, vor fi cei scoși vinovați pentru reinfectarea vaccinaților (că de, e eficient) și necesitatea ca aceștia din urmă să facă și a treia doză (că e sigur și doar n-o să rămână cu ele pe stoc).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

34,500FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate