ACTUALITATEȘef la SIE, Teodor Meleșcanu i-a spus lui Victor Ponta că nu...

Șef la SIE, Teodor Meleșcanu i-a spus lui Victor Ponta că nu va fi lăsat să devină președinte în 2014. În primul tur, Ponta a avut un avans de 10% față de Iohannis

Teodor Meleșcanu, fost șef al Serviciului de Informații Externe (SIE) între 2012 și 2014, a mărturisit că l-a informat pe Victor Ponta în timpul alegerilor prezidențiale din 2014 că nu va putea câștiga cursa pentru Cotroceni.

Meleșcanu a făcut aceste dezvăluiri în timpul emisiunii lui Denise Rifai de la Kanal D.

Teodor Meleșcanu a povestit cum, la Vila Lac 1, i-a spus lui Victor Ponta, de față cu socrul său, că informațiile pe care le are din „toate părțile” arată că nu poate câștiga alegerile prezidențiale pentru că „lucrurile stau altfel”. Întrebat fiind despre sursa informațiilor, Meleșcanu a spus că ”nu sunt pentru televizor”:

„Nu știu, habar n-am. Victor Ponta era în campania electorală atunci. Dacă unii zic că a fost, habar n-am, nu ține de directorul SIE. Asta nu înseamnă că nu există legături cu domnul Sârbu, am fost colegi în Parlament dar niciodată prieteni. Eu personal am avut o discuție cu Victor Ponta și socrul său la Vila Lac 1 și i-am spus foarte clar și deschis că nu poate fi ales și nu poate câștiga alegerile pentru că lucrurile stau altfel. Era un punct de vedere ca rezultat al informațiilor din toate părțile. În calitate de șef SIE știam că nu va câștiga și i-am zis. A zis că bine, vom merge înainte. I-am zis că nu e bine să candideze pentru că nu va câștiga. Sunt informațiile mele, nu sunt pentru televizor”.

De menționat este că Victor Ponta a fost principalul favorit la alegerile din 2014. Candidatul, pe-atunci de la PSD, a câștigat primul tur al alegerilor prezidențiale cu un avans de 10% față de locul 2, reprezentat de Klaus Iohannis.

Ponta a strâns 40,44% dintre voturi, fiind urmat de Klaus Iohannis cu 30,37%.  În pauza dintre cele două tururi de scrutin a urmat o campanie furibundă, în special mediatică, împotriva lui Victor Ponta, sprijinită de unele ambasade acreditate la București.

S-au creat și melodii în jurul devizei „Fiți eroi în turul 2”. Unul dintre cei care îndemna la vot, Whats Up, era arestat peste ani pentru violență împotriva femeilor. Tot respectivul a fost prins și cu droguri de către Poliție.

S-a creat o adevărată psihoză împotriva lui Ponta, aceasta prinzând în special în diaspora, unde s-au format cozi uriașe pentru a vota. Aceste cozi au fost puse tot pe seama lui Victor Ponta.

Până la urmă, turul II a fost câștigat de către fostul primar al Sibiului, Klaus Iohnnanis cu  54% dintre voturi, față de cele aproape 46% ale lui Ponta. Prezența la urne a fost cu 11% mai mare față de primul tur.

Până la urmă, Ponta a fost debarcat și din funcția de premier pe care o deținea, în 2015, în urma scandalului cu clubul Colectiv.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți.Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate