joi, februarie 29, 2024
ACTUALITATESecretarul de Stat Andreea Moldovan: Ivermectina nu este recomandată în tratamentul infecţiei...

Secretarul de Stat Andreea Moldovan: Ivermectina nu este recomandată în tratamentul infecţiei COVID. Nu îl luaţi, pentru că este un medicament care nu vă ajută, ci doar poate să întârzie acea prezentare la medic

Secretarul de Stat în Ministerul Sănătății, dr. Andreea Moldovan, a declarat că recomandă cetățenilor să nu ia Ivermectina ca tratament pentru COVID-19, explicând că, spre deosebire de celelalte antibiotice de uz veterinar care duc la interdicţia de consum al produselor animalelor sacrificate, timp de şapte zile după tratament, Ivermectina vine cu o interdicţie de consum timp de 28 de zile, fapt care demonstrează gradul de toxicitate. “Fac apel la a nu se recomanda astfel de tratamente şi cred că oamenii trebuie să fie conştienţi că există anumite categorii medicale, anumiţi medici care pot să îi ajute cu o prescriere corectă a tratamentului”, afirmă Andreea Moldovan.

„Practic, automedicaţia este deficitară şi periculoasă în orice domeniu, cu atât mai mult cu cât este vorba de infecţia COVID şi este o formă acum mult mai agresivă, au apărut alte tulpini care circulă. Acest tratament cu Ivermectină a fost încercat, este descris în mai mute studii, dar din punctul de vedere al dovezilor ştiinţifice el încă nu este convingător ca eficace şi nu are acele indicaţii de utilizare în patologia umană. Aş da un exemplu care mi se pare sugestiv. Faptul că el este folosit în medicina veterinară, animalele care sunt sacrificate după tratament cu antibiotice au interdicţie de a li se consuma produsele timp de 7 zile. Pentru Ivermectină este timp de 28 de zile, deci clar este un tratament cu toxicitate pentru organismul care îl primeşte. Dar pentru COVID, deocamdată tot ce avem la dispoziţie, chiar dacă au circulat extrem de multe studii pe net (…) nu este recomandat în tratamentul infecţiei COVID. Nu îl luaţi, pentru că este un medicament care nu vă ajută, ci doar poate să întârzie acea prezentare la medic”, a declarat Andreea Moldovan, luni seară, la Digi 24.

Andreea Moldovan, medic infecţionist, face apel la colegii săi să nu aplice pacienţilor tratamente care nu sunt bazate pe dovezi ştiinţifice.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic –despre femei, sex și feminism, de Carrie Lukas  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Pur şi simplu cred că fiecare dintre noi trebuie să facă ceea ce ştie să facă. Eu nu o să repar niciodată o maşină, pentru că nu mă pricep, la fel cum nici nu voi opera în sfera ORL pentru că nu ştiu să operez în sfera ORL. Pe de altă parte, ceea ce stăpânesc este partea de boli infecţioase. Recomand şi rog şi indic şi solicit ca cei care ştiu să trateze infecţia COVID să o facă pe protocol, pe kit, pe tot ce trebuie. Cei care nu au această competenţă şi care nu se bazează pe nişte dovezi medicale, ştiinţifice, clare să nu o facă, pentru că fac mai mult rău. Aş vrea să ne gândim cu toţii la acele flyere cu tratamente care circulă în populaţie şi sunt mai mult decât frumos redactate şi foarte lizibile în care sunt o grămadă de medicamente recomandate care nu au efect. Cele care nu au efect le poţi lua ca placebo. Dar problema este că printre aceste medicamente se strecoară, de multe ori, şi unele care pot să fie cu efecte adverse redutabile asupra unui organism deja afectat de infecţie. Şi atunci fac apel la a nu se recomanda astfel de tratamente şi cred că oamenii trebuie să fie conştienţi că există anumite categorii medicale, anumiţi medici care pot să îi ajute cu o prescriere corectă a tratamentului”, a adăugat Moldovan.

În ciuda poziției șefilor Ministerului Sănătății, alți medici români susțin folosirea ivermectinei. Unul este dr. Adrian Marinescu.

„E o decizie logică ce s-a întâmplat în Slovacia. S-a făcut un pas important şi în România în acest sens. Comisiile de specialitate din Ministerul Sănătăţii l-au avizat favorabil pentru a fi folosit uman în studiile clinice şi urmează să vină cu avizul şi Agenţia Naţională a Medicamentului. Dacă este sigur, va putea fi folosit ulterior.

Sunt şanse mari ca acest medicament să fie folosit şi la noi pentru tratarea COVID. Vorbim de un efect antiviral. Medicamentele antivirale au ca rol împiedicarea virusului de a intra în celule umane. Va împiedica îmbolnăvirea. Poate fi folosit şi în cazurile grave. Eficienţa maximă este atunci când e luată încă de la primele simptome. Nu ştiu dacă vorbim de zile până la aprobarea pentru tratarea COVID. Probabil, va fi un interval scurt, dacă lucrurile se vor mişca la nivel european”, a declarat Marinescu pentru Libertatea.

Doctorul Șerban Bubenek afirmă că Ivermectina este sigură pentru sănătate.

„Este un medicament care a fost folosit pentru uz uman pe scară largă, în special în Africa, pentru parazitoză. Cercetatorii au vrut să vadă dacă are efect și pentru COVID. Există diverse studii, destul de multe, în diverse țări, studii serioase, care au fost analizate (…) Conform datelor din literatură, spun că este eficace împotriva coronavirusului.

Aceste studii ne spun că este foarte eficientă și în prevenție (…) și este eficientă mai puțin dacă este dată în stadiile târzii de COVID, dar are o anumită eficiență”, a declarat medicul Șerban Bubenek pentru B1 TV, în emisiunea lui Tudor Barbu.

Și CEO-ul de la Terapia Cluj, Dragoș Damian, a scris un articol favorabil Ivermectinei, despre care a spus că este eficientă, sigură și mai ales, ieftină.

„ (…) Ca să înțeleagă toată lumea. Pericolul cel mai mare este că acest antiparazitar ieftin reconvertit anti-COVID poate intra în uz fără sponsor, la fel ca alte 3 antivirale ieftine care sunt utilizate în protocolul terapeutic din România. Prin sponsor înțelegem o companie sau o instituție care finanțează un studiu clinic ce urmărește lansarea unui medicament.

Adică cineva care plătește pentru intrarea pe piață.

Nimeni nu a plătit pentru utilizarea în COVID a ibuprofenului, paracetamolului, hidroxiclorochinei, umifenovirului, favipiravirului și acum, ivermectinei, pentru că sunt foarte ieftine – dar există sponsori care plătesc din greu pentru alte medicamente, pentru repoziționare anti-COVID.

Așadar, necazul este că sponsorul pierde pacienți pentru studii.

Prin urmare, cei care au urmărit fenomenul, au văzut că încet-încet, 4 din cele 5 medicamente enumerate anterior au fost puse la zid, și s-a tras cu sete asupra lor: studiul din Lancet despre ibuprofen, ulterior retras; vicleniile despre efectele paracetamolului asupra ficatului; psihoza reacțiilor adverse ale hidroxiclorochinei; umifenovirul este, nu-i așa, din Rusia.

În aceeași manieră se încearcă acum asasinarea ivermectinei.

Și, ca să nu rămână nimeni nepedepsit, se încearcă și ridiculizarea medicilor care au venit cu idei noi de scheme terapeutice, săvârșind blasfemia de a sugera completări la protocolul anti-COVID din România, care funcționează neîndurător: dacă ai dat tot ce-i în protocol și pacientul nu a fost salvat, atunci nu putea fi salvat. Adică nu există nimic altceva care ar putea ajuta, iar medicii care vor să încerce ceva nou, sunt inamicii sistemului sanitar, o fortăreață impenetrabilă de cumetrii, tovărășii, interese și alianțe care gestionează 60 miliarde de lei pe an”, a scris Dragoș Damian în Ziarul Financiar.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

5 COMENTARII

 1. Dl.dr.Alexie din SUA recomandă folosirea Ivermectinei,pe el cum îl combateți,cum îl puneți la zid,cum vreți să-l executați , că nu prea puteți? medicamentele ieftine va stau vouă in gat, vă subminează sursele de venit.

 2. Amuzați-vă cu avertismentu’ clocit de ministeru’ pe felie, bine-mpănat cu inepții! a) I-auzi brîul: ,,La oameni însă, acesta trebuie folosit sub formă de cremă și este eficient în tratarea acneei.” Or fi avut ceva probleme… niște dînse? b) Și iar cu refrenul: ,,La utilizarea umană se recomandă folosirea Ivermectinei sub forma unor creme utlizate în tratamentul acneelor.” c) Cum premiul Nobel 2015 fu dat pt. UZ UMAN, penibil că ,,experții” bagă în horă vracii de bovine + suine. d) Se vine c-o dezinformare… beton armat: ,,mai mulți medici au subliniat faptul că persoanele care folosesc Ivermectină ar putea risca să orbească.” Cei ,,experți” n-au înțeles motivarea de la premiul Nobel: ,,William C. Campbell and Satoshi Ōmura discovered a new drug, Avermectin, the derivatives of which have radically lowered the incidence of River Blindness” or nu-i văzut bine la minister cel medic ce scrie: “A salvat de la orbire o mulțime de oameni. Oamenii de știință nu au stat cu mâinile în sân”. Ce au descoperit “Deci sunt niște parazitoze grave care produc boli urâte de tot în zonele din Africa mai ales și care a fost folosit în ultimii 20 de ani și a salvat de la orbire milioane de oameni în Africa, care sufereau de această boală numită Onchocerciasis, un parazit care pătrunde și în interiorul ochiului, îl distruge și oamenii orbesc foarte repede.”
  https://www.capital.ro/nu-mai-utilizati-acest-medicament-avertisment-de-ultima-ora-de-la-ministerul-sanatatii.html?fbclid=IwAR1JKG-UwDackfZtqQGP0sdnQShsjyMgGeGqWtjLVB-Nd0HysX1WOrfh74E https://www.dcnews.ro/serban-bubenek-rupe-tacerea-despre-ivermectina-exista-studii-care-arata-clar-le-distruge_798242.html?fbclid=IwAR3gU6KOahOn6zp_dUTe5g0tvqo0jO6gZaBuI5N1SLph7k6v5E2m7HPUCvQ

 3. Să mori tu, matracuco, că așa e!
  Tu chiar îi crezi proști pe toți?
  Pe ce lume trăiți, sau din ce lume veniți, ăștia care v-ați cocoțat acum la putere?
  Credeți că sunteți veșnici?
  Să vă ferească Dumnezeu când veți cădea!

 4. Deci până la urmă, daca vom consuma antibiotice nu suntem comestibili 7zile iar dacă luam ivermectina 28. Da cu toate prostiile toxice și cancerigene cu care suntem contaminați din mâncarea procesata, ambalaje de plastic, haine, din aer și mai știu eu ce suntem comestibili? Mai că îți vine să faci pe tine de emoție când pe ăștia care ne conduc ii apuca grija de noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE