EDUCAȚIESecretar de stat în Ministerul Educației: Profesorii ar putea să fie evaluați...

Secretar de stat în Ministerul Educației: Profesorii ar putea să fie evaluați de elevi, din acest an

Evaluarea profesorilor de către elevi ar putea intra în vigoare din acest an, Ministerul Educației fiind în proces de elaborare a unei metodologii de consultare a elevilor la finalul fiecărui semestru, a anunțat secretarul de stat Radu Szekely, transmite Edupedu.

„Referitor la evaluarea profesorilor din perspectiva elevilor, să știți că în momentul de față ministerul discută cu Consiliul Național al Elevilor, este în proces de elaborare a unei metodologii de consultare a elevilor la finalul fiecărui semestru, în așa fel încât să se colecteze feedback de la elevi, care să fie ulterior transmis cu dirigintele clasei sau cu directorul, ca să poată să-și îmbunătățească performanța.

În momentul de față noi evaluăm doar prin autoevaluare sau prin procese de evaluare coordonate de inspectoratul școlar, beneficiarul final este foarte rar inclus în această consultare”, a declarat Radu Szekely.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Potrivit acestuia, acest lucru ar trebui să se întâmple din acest an școlar.

„Acest chestionar despre care vorbeam și metodologia de feedback ar trebui să fie aplicate în toate școlile din România în momentul în care Ministerul și Consiliul Național al Elevilor semnează acest protocol, ceea ce sper să se întâmple în următoarele două-trei săptămâni”, a spus Szekely.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

4 COMENTARII

 1. super. de acum dacă nu le dați la toți 10 o să-i certe directorul că au evaluări proaste.

  filosofia asta idioată dă putere obrăznicăturilor să se răzbune pe profesori și să ajungă profesorii buni și stricți la mîna directorilor oricum numiti politic.

  mari tăntălăi sunt useriștii și udemeriștii ăștia care nu gandesc critic o solutiei ci doar implementează.

  vă zic sigur că o grămadă de profesori se vor sătura și vor pleca.

  majoritatea profilor sunt oameni serioși că n-ar sta in sistemul ăsta unde șefii numiti politic ii chinuie. să ii mai pui acum la mîna elevilor pun e capac și anunță tirania beizadelelor și a șmekerimii care va linșa profesorii prin evaluări ostile

 2. La Sibiu din cauza aerului poluat se nasc numai ,,genii mondiale”care asupresc poporul român cu prostia lor,gen Satanis, Bârnă,Șekely.

 3. Așa ceva putea născoci numai o minte anormală și rău intenționată, care vrea distrugerea definitivă a învățământului românesc. Orice apreciere se face pe baza unor criterii de apreciere. Ce criterii pot avea niște copii, care nu dispun nici de maturitatea gândirii logice, nici de cunoștințe științifice corespunzătoare?!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...