OPINIISe vinde. Pământ în sânge scăldat

Se vinde. Pământ în sânge scăldat

Unde ești tu, Țepeș, Doamne? Unde ești tu, Ștefan-Vodă al Moldovei? Dar tu, Mihai Viteazul?

Astăzi am ajuns, ca urmare a ,,viziunii” unor conducători iubitori de străini, mai degrabă decât cinstitori de patrie și de jertfa strămoșilor noștri, să ne vindem pământul țării.

Dacă nici glia de sub noi, sfințită de jertfa atâtor martiri pentru credință și neam, udată de sângele celor ce au murit pentru a nu cunoaște jug străin pe grumazul nostru și al pruncilor noștri, nu mai e a noastră în propria țară, atunci pentru ce trăim? Să fim doar buni consumatori sau indivizi obedienți, de bună voie, unor imperii imorale ca UE sau marilor corporații care exportă perversiunea în țara noastră și se mândresc cu asta? Nu avem motive să le fim recunoscători pentru întinarea sufletelor curate ale copiilor noștri și pentru pervertirea minții lor!

Chiar azi citeam că Ikea afișează steagul curcubeu în fața sediilor din România. Rușine! O bătaie de joc la adresa credinței noastre și un motiv pentru care eu boicotez și nu cumpăr de la ei. Sau Kaufland, care sponsoriza un festival de film LGBTQIA+. Am renunțat de atunci să mai fiu clientul lor. Poate e doar o picătură într-un ocean, dar cine nu dă doi bani pe principiile și tradiția românească, nu merită să îl socotim demn de respectul nostru. Cât despre banii investiți în ei, mai bine își găsesc alt scop sau căutăm alt furnizor pentru cele necesare, preferabil autohton, ca să ajutăm economia noastră, nu pe a lor.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Revenind la pământ, care e folosul vinderii către străini și cine va profita din asta? La ce bun să ne numim români, dacă nu mai suntem stăpâni la noi în țară?

Dacă înaintașii noștri s-au jertfit ca să fim liberi, atunci de ce noi singuri ne înrobim altor neamuri? După cum bine zicea cineva: Statele nu au prieteni, ci doar interese! Atunci de ce noi vindem pământul țării străinilor? Cu siguranță aceștia își urmăresc doar propriul interes sau pe al statului lor, nicidecum binele patriei noastre. Ce fel de lideri politici avem, dacă nu caută binele cetății, de care atârnă fericirea tuturor?

Dacă oamenii politici de odinioară merită să fie cinstiți și pomeniți pentru binele făcut României, nu același lucru îl pot spune despre prea mulți din politicienii de azi. Nu i-am votat, nu mă reprezintă (începând cu dl Iohannis), căci e plină presa de știri despre corupți și afaceri dubioase. Ar fi de ajuns o carte să includă numele tuturor ori ba? Ce bine ar fi, odată dovediți, să li se confiște toată averea ilicită și să primească darul ce li se cuvine după dreptate! Vreo 4-500 de ani de închisoare și să nu iasă mai repede de acolo, chiar dacă scriu câteva zeci de cărți de sute de pagini fiecare în parte.

Totodată, să nu uităm procentul foarte mare de oameni absenți la vot. Îi înțeleg perfect, s-o fi săturat și ei de niște mizerabili și traseism politic. Avem și la Gorj exemple celebre. Se știu ei, îi știe lumea. Sau primarul Iașiului, câștigător și cu PSD și cu PNL. Ce mai contează culoarea partidului, dacă iese banul? Ce rost are să vorbim de verticalitate cu niște oameni care azi sunt de dreapta, mâine de stânga, poimâine în orice barcă ajută la creșterea averii lor? Fără principii, fără onoare, fără rușine, fără frică de Dumnezeu.

Știu că sunt și oameni de valoare în diverse partide, dar pot ei schimba soarta României? Ar fi lăsați de colegii/șefii lor egoiști din fire? Cu numiri politice în tot felul de instituții ale statului nu ajungem decât la groapa de gunoi a istoriei. E celebru cazul chelneriței de la Apele Române și, din păcate, nu e unul singular. Vedem ba ici, ba colo, angajări de rude sau relații, nicidecum nu primează valoarea. Dacă într-un post nu punem prin concurs pe cel ce merită acel loc (datorită experienței/aptitudinilor/cunoștințelor sale, etc), atunci nu facem decât rău. Rău celor discriminați, rău instituției și angajaților ei, rău cetățenilor care au nevoie de acea entitate și de omul nepotrivit pus pe acea funcție, rău societății și țării din care facem toți parte.

Reluând discuția despre străini și pământ, pentru ce ne-au murit bătrânii? Ca să ne lepădăm singuri acum independența? Să înstrăinăm și ultimul petic de pământ? Fără a fi xenofob, le-aș reaminti mai-marilor noștri de azi blestemul rostit de Eminescu:

,,Cine-au îndrăgit străinii
Mânca-i-ar inima câinii,
Mânca-i-ar casa pustia
Și neamul nemernicia!”

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...