vineri, martie 29, 2024
EDUCAȚIESe șterge Istoria Românilor din programa școlară 2021/2022? Președintele Academiei spunea în...

Se șterge Istoria Românilor din programa școlară 2021/2022? Președintele Academiei spunea în octombrie că începe să creadă că se lucrează la eradicarea identității noastre

Profesorul de istorie și scriitorul Florinel Agafiței spune că există riscul ca materiile „Istorie” și „Geografie” să dispară din programa școlară începând cu anul 2021/2022, informează Aleph News.

Cele două materii, de sine stătătoare, se vor putea contopi într-una singură, care va purta numele de „Studii Sociale”, spune aceasta.

Florinel Agafiței a studiat metodologia-cadru din învăţământul preuniversitar pentru viitorul an şcolar, iar într-una dintre ele, cele două materii dispar. În altă variantă materia „Limba Latină” nu ar mai fi inclusă, iar orele de Limbă modernă vor fi reduse la două, în loc de patru. La fel și pentru fizică, chimie, biologie, geografie și istorie.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

„Ce te faci când observi cum alţii, mai puţini la număr, îşi păstrează acest drept, disciplina studiată de copiii lor numindu-se, să zicem, Istoria Minorităţilor şi Tradiţiilor acelei minorităţi? Observi cum Istoria Românilor se topeşte în larga aglomerare a Ştiinţelor Sociale şi te întrebi de ce…

La fel te întrebi când vine vorba despre geografie, dar nu numai”, spune profesorul Florinel Agafiţei.

La începutul lunii octombrie, președintele Academiei Române, prof. Ioan-Aurel Pop, spunea că începe să creadă „că se lucrează sistematic la eradicarea urmelor palpabile ale identității noastre”.

„Latina a mai fost interzisă în perioada proletcultistă, de prin anii ’50 ai secolului trecut, atunci când trebuia să fim slavi, frați cu marea putere de la Răsărit. Dacă este un demers făcut de mișcările globaliste, anarhiste, neomarxiste, „progresiste” etc., atunci faptul devine foarte grav”, a declarat el.

În context, trebuie precizat că autoritățile pregăteau eliminarea predării Limbii Latine și înlocuirea notelor cu calificative la ora de Religie, dar și posibilitatea ca istoria să devină materie opțională.

Într-un articol publicat pe R3Media, Mircea Platon explica faptul că în Legea Educației din României se vorbește despre „formarea infrastructurii mentale a societăţii româneşti, în acord cu noile cerinţe, derivate din statutul României de ţară membră a Uniunii Europene şi din funcţionarea în contextul globalizării, şi de generare sustenabilă a unei resurse umane naţionale înalt competitive”. E o lege pentru iobagi, care ne leagă nu de glie, ci de trotuarele și noroaiele infecte ale periferiilor globale.E o lege pentru sclavii de pe plantațiile de cauciuc sau de trestie de zahăr”.

Metodologie Mobilitate Pers… by Borcea Stefan

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE