sâmbătă, aprilie 20, 2024
ACTUALITATESe pregătește proiectul „Maia Sandu președinte al României Unite”? Indiciile despre surpriza...

Se pregătește proiectul „Maia Sandu președinte al României Unite”? Indiciile despre surpriza de proporții a alegerilor din 2024

Maia Sandu președintele României. O sintagmă care pare științifico-fantastică la prima vedere, dar se pare că nu este chiar așa.

Conform reputatului analist militar, colonelul Ion Petrescu, candidatura Maiei Sandu la președinția României este discutată „în cercuri bine informate”.

Într-un editorial, Ion Petrescu susține că ar fi câteva indicii care duc spre o candidatură a Maiei Sandu la prezidențialele din 2024, cu „intenții unificatoare”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Istoria Românilor, de Petre P. Panaitescu, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media

„În cercuri bine informate de pe Dâmbovița și de pe râul Bîc se vorbește de ceea ce ar putea fi surpriza de proporții, cu intenții unificatoare – candidatura la președinția României a doamnei Maia Sandu. Dacă este să ne lăsăm pradă mentalității veacului trecut, aceasta ar putea fi etichetată o diversiune a Moscovei, menită a motiva pe cei care trăind în Republica Moldova nu vor reunificarea județelor dintre Prut și Nistru cu Patria Mamă, o ipoteză până acum amânată până la calendele grecești, de unii admiratori germani ai cazaciocului imperial.

Dacă însă ne reamintim de dialogurile frecvente ale președintelui Republicii Moldova cu omologul de la București, cu premierul României, cu șeful Serviciului Român de Informații – semn că zona dintre Prut și Nistru pare a nu mai fi în atenția SIE – și cu Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei române, atunci nu poate fi exclusă o anticipare a unui viitor diferit de cel schițat la Kremlin, pentru toate fostele republici sovietice și socialiste.

De aici și vânzoleala de manifestanți aiurea, de pe străzile Chișinăului, care are un singur scop – acreditarea convingerii că Maia Sandu poate fi dată jos, de pe scaunul prezidențial, printr-o formă aparte de revoltă întreținută conform intereselor majore ale președintelui Putin, de a menține ex-Republica Sovietică Socialistă Moldovenească sub biciul său.

Revenind la prezidențiabilii României sigur că în turul întâi vor fi o droaie de amatori, de a trece pe cartea lor de vizită ipostaza de fost candidat. Dar în turul doi vor ajunge doar cei care contează în conștiința majorității votanților români din anul 2024”, a scris Petrescu în Newsweek.

În acest context, tam-nesam, numele Maiei Sandu a apărut într-un sondaj realizat de Avangarde în România. Conform acestuia, liderul de la Chișinău este străinul în care românii declară că au cea mai mare încredere.

Mandatul Maiei Sandu se încheie în 2024, exact când sunt alegeri prezidențiale și-n România. Maia Sandu este președinte la Chișinău de patru ani.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

5 COMENTARII

  1. in sondaje poti sa pui si o oaie si sa spui ca romanii au 80% incredere in ea.. apoi o pui pe lista la alegeri si oaia va confirma sondajele.. iese cum vrea sistemul, atata timp cat lumea nu e clar impotriva ci majoritatea e indiferenta

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE