miercuri, mai 22, 2024
ACTUALITATESe lansează proiectul „Euronews România”. Noul canal de știri va fi realizat...

Se lansează proiectul „Euronews România”. Noul canal de știri va fi realizat în parteneriat cu Politehnica din București și va fi condus de fostul deputat Gabriel Petrea

EuroNews va lansa un canal de știri în România care se va numi Euronews România, a anunțat Universitatea Politehnică din București (UPB) într-un comunicat de presă.

Conform sursei citate, UPB va fi partenerul Euronews în realizarea acestei întreprinderi. Noul canal va fi construit pe baza unei televiziuni deja existente, UPB Sigma TV.

„Noul canal de știri va avea propria echipă de jurnaliști și corespondenți din toată România, dar și de la Bruxelles, care vor lucra conform valorilor Euronews precum independența, imparțialitatea și linia editorială „All Views” (Toate Perspectivele) a canalului. Până la lansare, echipa va ajunge la peste 100 de angajați la nivel local”, precizează comunicatul.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner  și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Într-o mișcare strategică prin care urmărește să devină prima „media globală” din lume, Euronews a semnat în ultimii doi ani acorduri de afiliere cu grupuri media și de telecomunicații care doresc să construiască un canal de știri independent de încredere în țara lor.

Directorul proiectului va fi Gabriel Petrea, fost deputat PSD și Pro România și fost Ministru al consultării publice și dialogului social între 2017 și 2018.

A pierdut funcția de ministru după ce l-a criticat public pe fostul lider al PSD, Liviu Dragnea. S-a înscris în Pro România după ce a fost exclus din PSD pentru un vot împotriva Guvernului Dăncilă.

Conform Cotidianul, echipa lui Sorin Freciu, care a făcut parte din grupul media falimentar Realitatea, conduce operațiunea financiară a acestui proiect.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE