ACTUALITATESe lansează proiectul „Euronews România”. Noul canal de știri va fi realizat...

Se lansează proiectul „Euronews România”. Noul canal de știri va fi realizat în parteneriat cu Politehnica din București și va fi condus de fostul deputat Gabriel Petrea

EuroNews va lansa un canal de știri în România care se va numi Euronews România, a anunțat Universitatea Politehnică din București (UPB) într-un comunicat de presă.

Conform sursei citate, UPB va fi partenerul Euronews în realizarea acestei întreprinderi. Noul canal va fi construit pe baza unei televiziuni deja existente, UPB Sigma TV.

„Noul canal de știri va avea propria echipă de jurnaliști și corespondenți din toată România, dar și de la Bruxelles, care vor lucra conform valorilor Euronews precum independența, imparțialitatea și linia editorială „All Views” (Toate Perspectivele) a canalului. Până la lansare, echipa va ajunge la peste 100 de angajați la nivel local”, precizează comunicatul.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner  și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Într-o mișcare strategică prin care urmărește să devină prima „media globală” din lume, Euronews a semnat în ultimii doi ani acorduri de afiliere cu grupuri media și de telecomunicații care doresc să construiască un canal de știri independent de încredere în țara lor.

Directorul proiectului va fi Gabriel Petrea, fost deputat PSD și Pro România și fost Ministru al consultării publice și dialogului social între 2017 și 2018.

A pierdut funcția de ministru după ce l-a criticat public pe fostul lider al PSD, Liviu Dragnea. S-a înscris în Pro România după ce a fost exclus din PSD pentru un vot împotriva Guvernului Dăncilă.

Conform Cotidianul, echipa lui Sorin Freciu, care a făcut parte din grupul media falimentar Realitatea, conduce operațiunea financiară a acestui proiect.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...