marți, aprilie 23, 2024
ACTUALITATESe intesinfică controalele în Europa: Celebrul site Booking.com riscă o amendă uriașă...

Se intesinfică controalele în Europa: Celebrul site Booking.com riscă o amendă uriașă de aproape 500 de milioane de dolari

Booking.com, una dintre cele mai mari agenții de turism online, riscă o amendă de aproape 500 de milioane de euro în Spania din cauza practicilor de concurență, informează Profit.

În ultimul timp Europa și-a intesificat controlul asupra grupurilor tehnologice în efortul de a reduce dominația lor tot mai mare. În acest context, Organismul de supraveghere antitrust din Spania a stabilit o penalizare provizorie de 486 de milioane de euro (526 de milioane de dolari) împotriva Booking, care au respins acuzațiile.

Autoritățile de reglementare au acuzat agenția de comportament anticoncurențial, cum ar fi împiedicarea grupurilor hoteliere autohtone de a avansa oferte mai ieftine pe propriile lor site-uri decât prețul pe care îl oferă pe booking.com.

De altfel, anul trecut, UE a blocat achiziționarea de către Booking a Etraveli, destinată exclusiv zborurilor din Suedia, o afacere mai mică care gestionează mărci precum Gotogate și Mytrip.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE