duminică, octombrie 1, 2023
ACTUALITATESe dorește intrarea NATO în război? Președintele Zelenski INSISTĂ că rachete rusești...

Se dorește intrarea NATO în război? Președintele Zelenski INSISTĂ că rachete rusești au survolat spațiul României, deși MAPN a negat

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a postat, vineri, un mesaj video pe Facebook, în care vorbeşte despre atacurile cu rachete şi drone ale rușilor care au lovit în ultimele 24 de ore şi susţine că unele dintre aceste rachete au trecut prin spaţiul aerian al României, deşi autorităţile de la Bucureşti au negat acest lucru.

„Mai multe rachete ruseşti au trecut prin spaţiul aerian al Republicii Moldova şi al României. Rachetele de astăzi sunt o provocare pentru NATO, pentru securitatea colectivă. Este o teroare care poate şi trebuie să fie oprită. Oprită de către comunitatea internaţională. Şi le mulţumesc tuturor celor care înţeleg acest lucru. Le mulţumesc tuturor celor care ajută”, a declarat Zelenski.

El a precizat că Rusia a lansat cel puţin 70 de rachete, iar dintre acestea, în jur de 60 au fost doborâte, ţintele lor fiind infrastructura civilă. Preşedintele a anunţat că sunt victime, fără a preciza câte.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Istoria Românilor, de Petre P. Panaitescu, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media

Mesajul lui Zelenski a fost postat pe Facebook în jurul orei 15:00, în condiţiile în care MApN român a negat în jurul prânzului intrarea rachetelor în spaţiul aerian al României. Inițial, generalul Zalujnîi, șeful Armatei Ucrainene, a făcut aceste afirmații.

Reamintim că, în conformitate cu articolul 5 al NATO, un atac asupra unui membru al Alianței ar determina răspunsul acesteia.

SUA „nu au niciun indiciu” cu privire la o amenințare militară directă din partea Rusiei la adresa României sau Republicii Moldova în acest moment, a declarat vineri purtătorul de cuvânt adjunct al Departamentul de Stat, Vedant Patel, potrivit Reuters.

Reacţia survine după ce Ucraina a susţinut că mai multe rachete ruseşti au zburat prin spaţiul aerian al României şi Republicii Moldova.

„Suntem în contact şi în comunicare strânse cu partenerii noştri moldoveni şi cu aliaţii noştri români”, a adăugat Patel.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

2 COMENTARII

  1. despre racheta ruseasca lansata de ucraineni spre polonia dupa care au cerut activarea art 5 nato, ce ne poate spune tovarasul z?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate