ACTUALITATESe dă stingerea și în Spania | Guvernul de stânga impune limite...

Se dă stingerea și în Spania | Guvernul de stânga impune limite de temperatură pentru aerul condiţionat și întrerupe iluminatul la monumente. Măsurile rămân în vigoare până la 1 noiembrie 2023

Guvernul Spaniei a anunțat luni seara limite de temperatură pentru aerul condiționat și încălzirea clădirilor, în vederea economiei de energie, transmit Reuters și dpa, potrivit Agerpres. Deciziile vin după ce premierul spaniol Pedro Sanchez a propus populației renunțarea la cravate pentru ca factura la energie să scadă, având în vedere faptul că vor folosi la o intensitate mai mică aerul condiționat.

Printre restricțiile anunțate de Guvernul spaniol se numără:

  • Setarea termostatelor sistemelor de aer condiționat și încălzire la peste 27 de grade vara și sub 19 grade iarna, în toate clădirile publice, în malluri, restaurante, cinematografe, sediile de firme, hoteluri, gări și aeroporturi.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

  • Magazinele trebuie să își echipeze intrările cu sisteme automate de închidere a ușilor, cel mai târziu până la 30 septembrie.

  • Iluminatul în birourile nefolosite, în vitrine și la monumente se va întrerupe la orele 22.

Se vor efectua verificări ale eficienței energetice a anumitor clădiri.

Măsurile sunt precizate într-un decret regal și vor fi impuse după o perioadă de tranziție de o săptămână de la publicarea în Monitorul Oficial, urmând să rămână în vigoare până la 1 noiembrie 2023.

Guvernul de la Madrid a cerut totodată firmelor private să recurgă mai mult la telemuncă.

Sistemele energetice europene se confruntă cu probleme din cauza valului de căldură și al reducerii importurilor de gaze din Rusia, ca urmare a războiului din Ucraina. Luna trecută, Uniunea Europeană a propus ca fiecare din cele 27 de state membre să își reducă cu 15% consumul de gaze, însă Spania a obținut o derogare și va încerca să consume cu 7% mai puțin, deși inițial se opusese acordului, conform Știripesurse.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate