marți, iulie 23, 2024
ACTUALITATESe confirmă temerile privind eliminarea banilor cash. Elveția vrea să bage numerarul...

Se confirmă temerile privind eliminarea banilor cash. Elveția vrea să bage numerarul în Constituție și să facă referendum

După ce în urmă cu aproape 3 luni, un grup de cetățeni elvețieni au anunțat că au strâns peste 110.000 de semnături cu scopul a iniția un referendum pe tema banilor fizici, se pare că demersul va prinde viață, iar existența numerarului ar putea fi stipulată în Constituția țării, conform Swissinfo.

Chiar dacă cetățenii au strâns suficiente semnături pentru a declanșa un plebiscit care să contracareze preventiv răspândirea banilor digitali, guvernul de la Berna a anunțat miercuri într-un comunicat că va elabora un plan propriu privitor la această chestiune.

„Consiliul Federal recunoaște importanța numerarului pentru economie și societate”, se precizează în comunicat.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe,  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului  R3media.

În timp ce oferta de bani fizici și francul ca monedă elvețiană sunt deja ancorate în lege, guvernul „este pregătit să ridice aceste preocupări de la nivel legal la nivel constituțional pentru a sublinia importanța lor”.

Banii cash sunt o problemă emoțională în Elveția. Fiecare locuitor deține echivalentul a 11.824 de dolari în cash – cea mai mare sumă din toate economiile din care Banca Reglementărilor Internaționale adună date.

Guvernul a spus că ministerele de Finanțe și Justiție vor întocmi un proiect până la sfârșitul lunii august. Nu se știe momentan când va avea loc votul.

De curând, Mircea Badea a anunțat că nu mai pleacă fără bani cash la el. Realizatorul de televiziune consideră că plata cu cardul este o propagandă menită să controleze populația.

Reamintim că un proiect de lege din România, susținut de majoritatea parlamentară, urmărește să elimine plata în numerar a salariilor și pensiilor. La sfârșitul anului trecut, Claudiu Târziu (AUR) a exprimat un punct de vedere despre această inițiativă.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE