joi, mai 23, 2024
ACTUALITATEScriitorul Vasile Lupașc, mesaj pentru cei care vor să fugă din țară:...

Scriitorul Vasile Lupașc, mesaj pentru cei care vor să fugă din țară: Voi, cei scârbiți că nu vi se tot dă, plecați! Sper să vă fie bine acolo unde mergeți și să aveți la ce vă întoarce

Scriitorul Vasile Lupașc a avut un mesaj fără echivoc pentru cei care se grăbesc să plece din țară(foto coadă de la pașapoarte), în contextul posibilității ca războiul din Ucraina să ajungă și pe meleagurile noastre.

El a oferit un răspuns la întrebarea „Ce a făcut țara pentru mine?”.

„Tot circulă repostată si răspostată opinia unui prezentator tv cum că nu avem ce apăra în caz de război. Pai ce a făcut țara asta pentru noi? Noi ar trebui să ne apăram copiii și să plecăm cât mai departe.

Serios? Dacă in afara de `caterincă`, ai mai fi studiat și puțină istorie, ai fi aflat că Țara asta (mereu cu litera mare pentru unii dintre noi!) i-a dat pe Decebal care s-a sinucis pentru a nu-i sili pe daci să devină scalvi odată cu el, că lânga Târgoviște, Vlad Voievod Drăculea a intrat singur peste imensa tabară a sultanului ce cucerise Constantinopolul, că Mihai Vodă și-a căpatat numele de viteaz luptând pentru libertatea, limba și mai ales viitorul nostru, că lângă ei au murit sute de mii de români pentru `copiii copiilor din veac`, adică pentru noi. Oasele lor, mințile ascuțite ale savanților, truda altor români hăruiți, au contibuit la tihna lumii de azi. Ce a facut Țara pentru tine? Totul!

Ei, Ștefan cel Mare, Mihai Eminescu, Brâncuși, Antipa, Coandă, Cătălina Teodoroiu, Sima Buzescu, ei sunt Țara! Ei și milioanele de oameni care trăiesc cuminți și buni așa cum le-a fost lăsat.

Voi, cei scârbiți că nu vi se tot dă, plecați! Sper să vă fie bine acolo unde mergeți și să aveți la ce vă întoarce”, a scris, pe Facebook, Vasile Lupasc.

Vasile Lupașc Sfințeș este autorul binecunoscutei trilogii istorice de mare succes „Răstignit între Cruci”, dar și al cărților audio „Străjer la Porțile Raiului”, „Furia Zimbrului” sau „Prin Iadul Tătarilor”, toate disponibile gratuit pe internet, aici.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

7 COMENTARII

 1. Toți cei din media ce vînd războiul ca fiind adevărat îndeamnă, prin înfricare, plecatul românilor. Ziaristul amintit în articol le vinde dezvinovățirea.

 2. Nu a auzit nimeni de putoarea asta. Mare naționalist e ăsta care nu știe ce înseamnă munca.
  P. S. Românii adevărați nu suportă MUNCA pentru că-i inventată de unguri.

   • Aveți poziția acestui profesor față de școala impusă României (adică întregii lumi democratice!) de Democrație ?

    Ca să nu merg mai departe cu întrebările pentru dânsul.

    Mulțumesc.

 3. degeaba, n-ai ce le face. Astora cand le intra ceva in cap nu le mai iese pana la moarte si dupa. Astia or sa plece , ucrainienii vor lua in stapanire proprietatile abandonate.. saracii cred ca le va fi bine in strainatate, dar nu stiu ce ii asteapta. Traiul bun s-a dus in vest, mirajul s-a terminat. In vest te asteapta tirania, foamea.. vor ajunge ca-n pilda fiului risipitor, si tot ar fi bine sa isi vina in fire.

 4. Admirabile ,spuse din suflet crestin,vorbele lui Vasile Lupasc.Din nefericire viitorul Romaniei este sumbru.Prea multi dintre noi am intors spatele traditiei stramosesti si credintei ortodoxe in Dumnezeu,prea putini s-au zbatut sa indrume aceasta turma pe calea cea dreapta.Tacerea intunecoasa nu tine loc de invatatura si indreptare crestina.Stiti la cine la cine ma refer.

 5. Să plece că ”Biciul” lui Dumnezeu este pretutineni în acțiune, însă nu peste tot la fel și s-ar putea să le pară rău că au părăsit România, exact ca refugiatelor ucrainience ajunse în Suedia care au fost agresate de musulmani.
  Iată ce îi poate aștepta pe refugiați cazați la grămadă chiar și în țări ”civilizate”…
  https://www.nasul.tv/femeile-refugiate-in-germania-traiesc-adevarate-drame-sunt-violate-si-obligate-sa-se-prostitueze-conditiile-din-taberele-imigrantilor-au-creat-haos/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE