marți, decembrie 5, 2023
ACTUALITATEȘcolile rămân deschise chiar dacă incidența trece de 6 la mie. Autoritățile...

Școlile rămân deschise chiar dacă incidența trece de 6 la mie. Autoritățile sunt hotărâte să elimine pragul actual. Ministrul Educației: 99% dintre părinți nu sunt de acord cu testarea copiilor

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a transmis miercuri, 29 septembrie, că doreşte ca şcolile să rămână deschise şi după ce incidenţa dintr-o localitate trece de 6 la mia de locuitori.

Cîmpeanu a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că vor avea loc discuţii cu cei care trebuie să se pronunţe privitor la menţinerea deschisă a şcolilor.

„Vom avea pe parcursul zilei de astăzi discuţii cu toţi îndreptăţiţi să se pronunţe asupra acestui echilibru risc gestionabil versus beneficii. Este vorba despre dorinţa de consolidare a unui numitor comun cu privire la modul de funcţionare al şcolilor. La acest moment regula este clară, în localităţile unde se depăşeşte rata de infectare de şase la mie, la nivelul zilei de vineri, zi de referinţă, şcolile ar urma să treacă în online, cu excepţia şcolilor speciale, grădiniţele şi creşele urmând să rămână deschise. Primim foarte multe solicitări în acest sens, sunt convins că toţi cei îndreptăţiţi să se pronunţe vor căuta acel numitor comun în interesul elevilor, atât din perspectiva educaţională, cât şi din perspectivă sanitară”, a afirmat Cîmpeanu.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Surse din sistem au transmis că măsura va fi adoptată și ar putea fi aplicată începând de vineri, 1 octombrie.

„Până vineri va trebui să anunţăm cât se poate de clar pentru că vineri este ziua în care anunţăm scenariul pentru săptămâna următoare, care sunt regulile, dacă rămânem pe aceleaşi reguli sau dacă, aşa cum ne dorim noi din domeniul educaţiei dacă cei din domeniul sanitar sunt de acord, vom putea să menţinem, pe modelul grădiniţelor şi şcolile deschise până la apariţia unui număr de cazuri. Ieri am primit şi o informare de la reprezentanţa României la Bruxelles prin care am analizat deciziile luate în toate celelalte state europene cu privire la modul de funcţionare al şcolilor. Cele mai multe state aplică principiul şcolile se închid ultimele şi se deschid primele”, a mai declarat ministrul Educaţiei.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Marți, la Digi24, Ministrul Educației afirmase că 99% dintre părinții dintr-o școală din București nu sunt de acord cu testarea copiilor lor.

„Un sondaj de la o școală din București arată că 99% dintre părinți nu sunt de acord cu niciun fel de testare pentru copiii lor”, a spus Sorin Cîmpeanu.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

2 COMENTARII

  1. Trebuie să fi tembel să obligi copilul să meargă la școală până nu te edifici asupra riscului, doar pentru că cine știe ce țară europeană cu care, să fim serioși, nu te poți compara la nivel de sănătate publică , a făcut-o și a cărei cetățeni au acces la tratament cu anticorpi minoclonali în caz de nevoie.Cine a luat decizia în locul părinților, fără parașuta de rezervă, ar trebui să răspunda cu capul.Și la fel și cei care blochează tratamentul bolii cu altceva decât calmante și oxigen, ori vaccin.

  2. trebuie ca esti idiot sa permiti unor imbecili sa bage bete-n nasul si gura copiilor tai! practici invazive de obedienta orwelliana. cum adica sa dovedesti ca est sanatos? pe bune? hai siktir ordinarilor ! lezarea tesuturilor interne prin introducerea acestor bete care pot FI CONTAMINATE DIN “FABRICATIE CHINA” CU ORICE BACTERIE SAU SUBSTANTA! M E N G E L E RELOADED !!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate