ACTUALITATEŞcolile primare şi grădiniţele s-au redeschis în Grecia

Şcolile primare şi grădiniţele s-au redeschis în Grecia

Școlile primare şi grădinițele s-au redeschis luni, în Grecia, la două luni de la închiderea acestora din cauza pandemiei de COVID-19. Însă lockdown-ul impus pe 7 noiembrie va continua până cel puțin pe 18 ianuarie, a anunțat guvernul elen, citat de AFP.

Peste 850.000 de elevi, cu vârste sub 12 ani, s-au întors la scoli.

„Situaţia epidemiologică din ţară s-a îmbunătăţit comparativ cu începutul lunii decembrie”, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului grec, Christos Tarantilis, în cadrul unei conferinţe de presă.

În timp ce „numărul infecţiilor s-a redus, presiunea asupra serviciilor sanitare persistă”, a subliniat el.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Vineri, guvernul de la Atena a anunţat prelungirea cu o săptămână a lockdown-ului – iniţial programat să se încheie luni – redeschiderea luni a şcolilor primare şi continuarea învăţământului de la distanţă pentru colegii, licee şi universităţi.

„Deşi situaţia din Grecia este mai bună în comparaţie cu alte ţări europene, pandemia este un fenomen dinamic şi deciziile pentru a face faţă acesteia (…) sunt luate pas cu pas, ţinând cont de protejarea sănătăţii publice şi a vieţii umane”, a declarat Christos Tarantilis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3Media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 16.620 de lei din 34.620...

Dragi prieteni, de azi începem o nouă colectă pentru a asigura finanțarea siteului R3Media, dar de data asta pentru următoarele șase luni. Grație vouă, dragi prieteni,...

Alătură-te R3media și pe Telegram

Pentru că știm cât de important este să primești cât mai ușor știrile și informațiile de care ai nevoie, te invităm să accesezi canalul...

Articole relaționate

Cele mai citite