joi, februarie 2, 2023
ACTUALITATEȘcolile nu se mai închid în funcție de rata de infectare, dispare...

Școlile nu se mai închid în funcție de rata de infectare, dispare și „pragul de vaccinare” al profesorilor. A apărut un nou criteriu

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a propus Ministerelor Educației și Sănătății să modifice ordinul privind funcționarea unităților de învățământ cu prezență fizică. Potrivit noii propuneri, grădinițele, școlile și liceele vor face ore față în față în funcție de rata de ocupare la nivel județean a paturilor de spital destinate îngrijirii pacienților cu COVID-19, informează autoritățile.

Rata de vaccinare a personalului din unitățile de învățământ nu mai apare în hotărârea CNSU drept criteriu pentru modul de funcționare a acestora. Pragul de vaccinare fusese anunțat luni de către Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Scenariile propuse pentru desfășurarea cursurilor:

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul „O istorie a lumii pentru copii” de Virgil Hillyer, și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

– desfășurarea cursurilor cu prezență fizică la nivelul tuturor unităților de învățământ preuniversitar/conexe situate în județele în care rata de ocupare la nivel județean a paturilor de spital destinate îngrijirii pacienților COVID-19 este de cel mult 75%;

– desfășurarea cursurilor în regim online la nivelul tuturor unităților de învățământ preuniversitar/conexe situate în județele în care rata de ocupare la nivel județean a paturilor de spital destinate îngrijirii pacienților COVID-19 este mai mare de 75%;

Hrănește bine(le) ! Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

– reluarea cursurilor cu prezență fizică, la nivelul tuturor unităților de învățământ preuniversitar/conexe situate în județele în care rata de ocupare la nivel județean a paturilor de spital destinate îngrijirii pacienților COVID-19 a fost mai mare de 75%, numai după ce aceasta scade sub 70% la nivel județean;

De asemenea, CNSU propune ca direcțiile de sănătate publică să prezinte săptămânal pe site-urile proprii rata de ocupare a paturilor, pe baza datelor existente în platforma „Alerte MS”, având ca zi de referință ziua de joi. În cazul municipiului București și județului Ilfov se va publica o rată cumulată de ocupare a paturilor destinate pacienților diagnosticați cu COVID-19.

Potrivit hotărârii CNSU cursurile cu prezență fizică ar urma să fie suspendate pentru o perioadă de zece zile „la apariția a 3 cazuri confirmate de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 într-o grupă de învățământ antepreșcolar/preșcolar sau clasă de învățământ primar, gimnazial, liceal, profesional și postliceal”. Hotărârea CNSU mai prevede și scoaterea de la rezervele de stat a 11 construcţii uşoare din elemente modulate pentru organizarea unor puncte de triaj observaţional/epidemiologic în unități medicale din judeţele Arad, Hunedoara, Teleorman şi Timiş.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

34,500FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate