joi, februarie 22, 2024
EDUCAȚIEȘcoala prin ochii elevilor : Efectiv ne-au cerut să stăm în bancă....

Școala prin ochii elevilor : Efectiv ne-au cerut să stăm în bancă. Nu facem absolut nimic

S-au scurs aproape două săptămâni de când a început școala, noul an școlar fiind sub semnul unor reguli sanitare fără precedent, ce pun accentul pe păstrarea distanței sociale și pe obligativitatea purtării măștii.

Profesorii și elevii sunt obligați să respecte normele impuse prin ghiduri de autoritățile din ministerul Educației, reguli care au schimbat în profunzime școala, așa cum era cunoscută până acum.

Despre cum au fost aceste prime zile de școală, elevii povestesc într-un reportaj publicat de Ziare.com.

„În timpul orelor suntem obligați să stăm în bancă, trebuie să menținem distanța, la tablă fiecare, dacă este nevoit să iasă să scrie, trebuie să aibă markerul personal. Avem o pauză de 10 minute în timpul orelor în care fie avem voie să ieșim afară, dar să stăm la distanță, fie să mergem la baie, dar câte doi pe rând”, povestește o elevă de la Colegiul Național “Emil Racoviță” din Capitală.

Potrivit acesteia, dezinfectantul este obligatoriu.

„Pauzele dintre ore sunt foarte scurte, cam de 5 minute, iar profesorii sunt obligați să stea în sala de curs să se asigure că noi nu ne ridicăm din bancă sau ne apropiem de ceilalți. E destul de greu cu pauzele pentru că trebuie să stăm în bancă non-stop, e foarte obositor”, explică eleva.

Colegiul National “Emil Racoviță” se organizează după sistemul hibrid.

„Facem în sistem hibrid. Prima jumătate de catalog vine în primele două săptămâni la liceu, iar cealaltă jumătate face online. Ei primesc temele sau eventual intram pe Zoom, însă asta nu se întâmplă la fiecare ora. Până acum nu s-a reușit face conectarea la internet pentru că nu au fost încă dotate calculatoarele. Se trimit poze în special”, a adăugat adolescenta.

Adaptarea la noul context înseamnă și destrămarea grupurilor de prieteni, a explicat eleva adăugând: „A fost destul de greu la început. Împărțindu-ne, s-au înjumătățit multe cercuri de prieteni”.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE