EDUCAȚIEȘcoala prin ochii elevilor : Efectiv ne-au cerut să stăm în bancă....

Școala prin ochii elevilor : Efectiv ne-au cerut să stăm în bancă. Nu facem absolut nimic

S-au scurs aproape două săptămâni de când a început școala, noul an școlar fiind sub semnul unor reguli sanitare fără precedent, ce pun accentul pe păstrarea distanței sociale și pe obligativitatea purtării măștii.

Profesorii și elevii sunt obligați să respecte normele impuse prin ghiduri de autoritățile din ministerul Educației, reguli care au schimbat în profunzime școala, așa cum era cunoscută până acum.

Despre cum au fost aceste prime zile de școală, elevii povestesc într-un reportaj publicat de Ziare.com.

„În timpul orelor suntem obligați să stăm în bancă, trebuie să menținem distanța, la tablă fiecare, dacă este nevoit să iasă să scrie, trebuie să aibă markerul personal. Avem o pauză de 10 minute în timpul orelor în care fie avem voie să ieșim afară, dar să stăm la distanță, fie să mergem la baie, dar câte doi pe rând”, povestește o elevă de la Colegiul Național “Emil Racoviță” din Capitală.

Potrivit acesteia, dezinfectantul este obligatoriu.

„Pauzele dintre ore sunt foarte scurte, cam de 5 minute, iar profesorii sunt obligați să stea în sala de curs să se asigure că noi nu ne ridicăm din bancă sau ne apropiem de ceilalți. E destul de greu cu pauzele pentru că trebuie să stăm în bancă non-stop, e foarte obositor”, explică eleva.

Colegiul National “Emil Racoviță” se organizează după sistemul hibrid.

„Facem în sistem hibrid. Prima jumătate de catalog vine în primele două săptămâni la liceu, iar cealaltă jumătate face online. Ei primesc temele sau eventual intram pe Zoom, însă asta nu se întâmplă la fiecare ora. Până acum nu s-a reușit face conectarea la internet pentru că nu au fost încă dotate calculatoarele. Se trimit poze în special”, a adăugat adolescenta.

Adaptarea la noul context înseamnă și destrămarea grupurilor de prieteni, a explicat eleva adăugând: „A fost destul de greu la început. Împărțindu-ne, s-au înjumătățit multe cercuri de prieteni”.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate

IMPORTANT

O chemaR3 la susținere

Dragi prieteni, după patru luni de pauză, revenim la voi pentru a sprijini efortul nostru. Dacă doriți să ne ajutați luna aceasta, o puteți face...