marți, iulie 16, 2024
ACTUALITATESchimbare la Chișinău: Guvernul și-a dat demisia. Noul premier este Dorin Recean,...

Schimbare la Chișinău: Guvernul și-a dat demisia. Noul premier este Dorin Recean, cel despre care media scria în ianuarie că va prelua un guvern „pro-român” peste Prut

Natalia Gavrilița, premierul Republicii Moldova, a demisionat astăzi din funcție, iar la câteva ore președintele Maia Sandu l-a desemnat în funcția de premier pe Dorin Recean.

În acest sens, reamintim că presa de peste Prut nota încă de la începutul anului că Maia Sandu are în vedere înlocuirea guvernului Gavrilița cu un guvern pro-român, condus de Dorin Recean.

„Am avut onoarea să fiu prim-ministră a acestei țări și voi rămâne în slujba poporului meu, alături de echipa de oameni care v-a câștigat încrederea… Plec de la conducerea Guvernului cu sentimentul datoriei împlinite și cu inima împăcată”, a spus fostul premier Natalia Gavrilița în declarația de presă în care și-a anunțat demisia din funcție.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Istoria Românilor, de Petre P. Panaitescu(click aici), vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

La scurt timp, după consultarea cu partidele parlamentare, la președinția Republicii Moldova a fost susținută o conferință de presă în Dorin Recean a fost propus pentru funcția de prim-ministru.

”Dragi cetățeni, vom purcede imediat la acțiuni pe trei dimensiuni:

  1. Ordinea și disciplina din instituții! Instituțiile trebuie să deservească cetățenii și mediul de afaceri. Da, există rezistență, dar o vom depăși.
  2. O nouă viață pentru economie! Asta înseamnă să oferim mai multe resurse accesibile, în mod special pentru investițiile în domeniul de afaceri, în domeniul întreprinderilor mici și mijlocii, asta este calea pentru ca să avem locuri de muncă, să avem salarii mai mari și să creăm bunăstare pentru fiecare dintre noi.
  3. Pacea și stabilitatea! Trebuie să conștientizăm că, de la Al Doilea Război Mondial încoace, suntem în cel mai înalt risc de provocări. Prin urmare, avem nevoie să consolidăm sectorul de securitate în așa fel încât toată lumea să se simtă în siguranță” a declarat premierul desemnat Dorin Recean.

De asemenea, Maia Sandu a susținut că „economia și securitatea țării au nevoie de o nouă viață. Noul Guvern va trebui să crească nivelul de securitate a țării și să păstreze Moldova în lumea țărilor libere”.

„Îl așteptăm săptămâna viitoare cu programul de guvernare. PAS va acorda sprijin plenar noului Guvern, care va implementa viziunea de dezvoltare a R.Moldova pentru a aduce la îndeplinirea proiectului de țară – integrarea europeană”, a declarat, la rândul său, Igor Grosu, președintele Parlamentului Republicii Moldova.

 

 

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE