ACTUALITATEScandal britanic de amploare - Prințul Harry și ducesa Meghan Markle, declarații...

Scandal britanic de amploare – Prințul Harry și ducesa Meghan Markle, declarații jignitoare la adresa Casei Regale, într-un interviu cu Oprah | Nigel Farage: Pentru Prințul Harry să-și trădeze familia, vorbind așa în public, este josnic

Într-un interviu la emisiunea lui Oprah Winfrey, Prințul Harry și Meghan Markle, ducesa de Sussex, au făcut câteva declarații surprinzătoare și ofensive la adresa Familiei Regale pe care nu de mult au părăsit-o, informează Fox News.

Meghan Markle a mărturisit că a avut gânduri suicidare din cauza presei, dar familia regală nu i-a permis să primească ajutor în acele momente dificile pentru sănătatea sa mintală. În interviul de două ore difuzat duminică noapte la postul american de televiziune CBS, soția prințului Harry spune că a fost victima unei adevărate campanii de denigrare, în fața căreia Casa Regală nu a protejat-o.

„Pur și simplu nu mai voiam să fiu în viață. Și acestea au fost gânduri constante, terifiante, reale și foarte clare. Am spus că trebuie să merg undeva pentru a primi ajutor. Am spus că nu mă simțisem așa niciodată. Mi s-a spus că nu pot, că nu ar fi bine pentru instituție.”, a declarat Meghan Markle.

Totodată, ducesa a acuzat Casa Regală de rasism, precizând că erau tensiuni în cadrul familiei cu privire la culoarea copilului lui Meghan și Harry, existând chiar și posibilitatea ca acesta să nu primească niciun titlu nobiliar la naștere. Aceste întâmplări au fost un catalizator al gândurilor sinucigașe ale doamnei Markle.

De altfel, atât Harry, cât și Meghan au spus că relația lor cu Regina Elisabeta a II-a este și a fost mereu una bună. Despre relația cu Prințul Charles, însă, nu se poate spune același lucru.

„Aici mai e de lucru. M-am simțit dezamăgit, pentru că și el a trecut prin ceva similar, știe ce înseamnă durerea, iar Archie e nepotul lui. Dar în același timp, sigur că întotdeauna am să-l iubesc, dar există suferință și voi continua să-mi fac o prioritate din repararea acestei relații.”, a declarat Prințul Harry.

Ducesa a amintit mai apoi de o întâmplare de dinaintea nunții ei cu Harry în 2018, în care Kate, ducesa de Cambridge și cumnata ei, a făcut-o să plângă, contrar a ceea ce spunea presa britanică, care prezenta situația total opus.

„Cu câteva zile înainte de nuntă, ea [Kate] a fost supărată în legătură cu ceva. Avea dreptate în problema respectivă, care avea legătură cu rochiile domnișoarelor de onoare. M-a făcut să plâng. Chiar m-a rănit.”

Harry a mărturisit că decizia de e părăsi Casa Regală a fost luată pentru că a simțit o lipsă de sprijin și de înțelegere din partea familiei, aceștia nefiind în stare să se adapteze la cutumele, formalitățile și protocolul regal britanic foarte strict.

În cadrul unei emisiuni la Fox News, Nigel Farage critică cuplul regal pentru declarațiile din cadrul interviului cu Oprah.

„Fox a transmis nunta regală de acum câțiva ani, am fost acolo să ajut. A fost o nuntă de vis. Meghan a fost primită cu brațele deschise, nu doar de familia regală, nu doar de presa britanică, ci și de publicul britanic. Nu au existat dubii în privința asta. Și se plimba prin țară. Oamenii se bucurau și strigau «Te iubim!». Criticile au început când Harry și Meghan au început să «dea lecții» tuturor legate de schimbările climatice și emisiile de carbon. Și în același timp ei zburau cu prin lume cu avioane private și se pare că ei cred că erau, oarecum, deasupra tuturor criticilor. (…)

Dar trebuie să ne punem o întrebare. De ce a fost Oprah Winfrey la nunta lor, având în vedere că ei s-au mai întâlnit doar odată, pentru foarte puțin timp? Sincer, cred că ea a plănuit să înceapă să se folosească de numele și titlul prințesei ca prilej de a-l face mare la Hollywood. Și tot ce am văzut în seara trecută confirmă asta. Și sunt absolut furios pentru faptul că familia noastră regală, după 70 de ani de susținere a unui Commonwealth cu peste 2 miliarde de oameni în el, din care majoritatea sunt asiatici sau negri, insinuarea că această familie regală este, oarecum, rasistă îi va supăra, într-adevăr, pe foarte mulți oameni. (…)

Cei care au văzut The Crown [serial – Netflix] – și nu cred că mulți americani își vor aminti asta, evident – apare o întâmplare înainte de Wallis Simpson, un divorț american cu el [Regele Edward al VIII-lea]… Au fost trimiși să trăiască în exil, dar niciodată, cu toate că erau tratați destul de mizerabil, niciodată nu au vorbit împotriva monarhiei sau împotriva coroanei. Adică, indiferent de gândurile mele cu privire la Meghan Markle, pentru Prințul Harry să-și trădeze familia, vorbind așa în public, este josnic. Nu văd o cale de întoarcere, în orice caz. Și cred că publicul britanic va cere retragerea titlurilor nobiliare ale acestora. Chiar cred asta.”, a declarat Nigel Farage, un lider de opinie, fost om politic britanic ce tocmai acum două zile a anunțat că se retrage din politică. Acesta a fost unul dintre marii susținători ai Brexit-ului.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...