ACTUALITATEFederația Sanitas, reacție la propunerea ca medicii să aibă obligatoriu certificatul verde:...

Federația Sanitas, reacție la propunerea ca medicii să aibă obligatoriu certificatul verde: Domnule ‘general Cîțu’, vei reuși să-ți înjumătățești singura „armată” care luptă cu pandemia!

Federația Sanitas a reacționat luni seara, după ce Ministerul Sănătății a publicat proiectul care prevede obligativitatea certificatului digital al UE privind COVID-19 pentru personalul medical, criticând dur ideea.

În plin război epidemiologic, cu localități care intră sub cod roșu de Covid de la zi la zi, guvernul Cîțu lansează proiectul de lege care obligă personalul angajat în unitățile sanitare publice și private, sub amenințarea cu suspendarea și apoi desfacerea contractului de muncă, să facă dovada: fie a vaccinării anti-COVID; fie a trecerii prin boală în ultimele șase luni; fie a unui rezultat negativ certificat al unui test RT-PCR / antigen rapid, costurile testării fiind suportate de angajați”, au transmis luni seara reprezentanții Sanitas.

Conform acestora, după o lună de la publicarea în Monitorul Oficial a legii, „probabil că aproape jumătate dintre angajații din sănătate (oameni care țin să le fie respectat dreptul constituțional de decizie asupra propriei persoane) vor avea contractul de muncă desfăcut”.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media

Cu alte cuvinte, domnule ‘general Cîțu’, vei reuși să-ți înjumătățești singura ‘armată’ care luptă cu pandemia, exact în perioada de vârf a valului 4! Când știi că ATI-urile sunt pline! Când știi că nu ai personal medical suficient iar cel existent este hăituit deja de un an și jumătate de criză sanitară! Când rata de infectare crește vertiginos de la o zi la alta! Când ești conștient că partidul tău, aflat la guvernare (partid la care ți-ai dorit din răsputeri să fii ales președinte), tocmai a desfășurat un congres cu 5000 de oameni prezenți sub același acoperiș, sfidând orice lege și orice bun-simț”, mai spun sindicaliștii din Sănătate.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Tinctură de propolis și vei contribui la susținerea siteului R3media

Aceștia se întreabă cum poate un guvern liberal să gândească o astfel de măsură „în cel mai prost context cu putință” și oferă trei variante de răspuns:
1. Dintr-o totală lipsă de gândire strategică.
2. Dintr-o totală lipsă de considerație pentru eforturile și sacrificiile celor care lucrează în sistemul sanitar!
3. Dintr-un interes care nu are nimic de-a face nici cu logica unei conduceri raționale, nici cu nevoile și drepturile cetățenilor acestei țări!

Sanitas anunță că va folosi în perioada următoare toate pârghiile legale posibile pentru a împiedica adoptarea acestui proiect de lege.

Certificatul digital al UE privind COVID-19 ar putea fi obligatoriu pentru personalul medical, conform propunerii Ministerului Sănătății.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Eseuri antiromantice, de Irving Babbitt,  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media

Potrivit documentului, personalul din cadrul unităților sanitare cu paturi publice și private au obligația să prezinte un certificat digital al UE privind COVID-19, în vederea desfășurării activității. Măsurile se aplică și în unitățile din cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă și în cadrul unităților subordonate, în cadrul Inspectoratului General de Aviație al Ministerului Afacerilor Interne și în cadrul unităților subordonate, precum și în cadrul laboratoarelor de analize medicale, a precizat Ministerul Sănătății.

Vrem să promovăm actul normativ în regim de urgență. Aceste măsuri sunt necesare în contextul epidemiologic actual, cu o creștere importantă a numărului de cazuri, când trebuie asigurată siguranța pacienților, dar și a personalului medical. Sistemul medical, prin excelență, se bazează pe știință, inovație și tehnologie, în care un loc important în dețin vaccinurile”, a declarat Cseke Attila, ministrul Sănătății.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

3 COMENTARII

 1. E inadmisibil o sa facem grevă ar fi cel mai bine sa nu mai functioneze nimic . Poate atunci se trezesc ideologii marxisti.
  Trebuie spus ca nu ne facem vaccin pt ca am citit mai multe si asa ceva nu are legatura cu imunitatea . E un risc de coagulare a sangelui, deasemeni oxidul de grafen nu mai iese din corp diatrugand celulele in timp. Sunt motive serioase sa nu…

 2. …proiectul asta nazistoid al Ministerului Sanatatii (de fapt, mai bine s-ar numi Ministerul Bolii nu al Sanatatii), ilegal si anticonstitutional, demonstreaza fara sa vrea marea minciuna covidiota…pai daca s-a ajuns la situatia ca medicii sa fie constransi sa se dozeze, ei care in mod normal daca covrigul era atat de criminal pe cat se face propaganda si daca asa-zisul vaccin ar ajuta la ceva, s-ar fi vaccinat primii, de buna voie si nesiliti de nimeni, asta arata ca nici ei nu cred in “beneficiile” “minunatului” ser experimental, ca stiu ca de fapt el face mai mult rau decat bine, ca totul este o mare mascarada care are cu totul alt scop decat sanatatea oamenilor si nu au de gand sa devina cobaii sistemului ticalos…

 3. Sanitas sa reziste pentru noi toti

  Voi dona bani daca incep proces contra fascistilor.
  Au pus un ungur sa faca treaba murdara
  Il doare in cot de popor el are comision

  Dupa mine potopul asta e catsu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate