OPINIISănătatea la control, vă rog!

Sănătatea la control, vă rog!

1. Dincolo de circ, eroisme și mult PR de o parte și de alta, judecătorul care a decis eliberarea lui Djokovic a rezumat destul de clar situația: “Omul ăsta a făcut tot ce i s-a cerut să facă. Ce trebuia să facă în plus?”. A cerut excepția de la vaccinare bazată pe ieșirea din boală (ceea ce în țările din Europa este valabilă, bravo lor!). A cerut și i s-a acordat viza care trebuia. Nu a încercat să păcălească pe nimeni. Nu a căutat sa încalce nici o lege. Nu s-ar fi suit in avion daca actele nu erau clare. Nu era un pericol pentru sănătatea nimănui.

Ordinul de suspendare a apărut după ce mai mulți furioși, care au aflat că omul folosește o excepție medicală, au făcut spume pentru că nu le ieșea lor feng shui-ul. “De ce noi da, și el nu?” Așa ca guvernul australian s-a gândit că e mai bine să se pună bine cu furioșii decât cu suporterii de tenis.

2. Amintim că UE și alte țări europene recunosc imunitatea dobândită la trecerea prin boală pentru șase luni. Nu știu cum este știința prin alte părți ale lumii (Canada sau Australia), dar în Europa (Spania cel puțin), dacă ai făcut boala nu te poți vaccina în primele trei luni nici dacă vrei, din rațiuni evidente, pentru că ai deja destul anticorpi și nu ai nevoie să îți înnebunești sistemul imunitar de pomană. Prin alte țări o fi altfel. Așa că dacă Nole a fost pozitiv în 16 decembrie, chiar să vrea să se vaccineze nu poate să o facă până prin martie.

3. Contrar a ce spumegă unii (de pildă CTP), sentința nu este o victorie a anti-vacciniștilor, ci a normalități. Atât vreme cât vaccinul nu este scop în sine, ci doar un mijloc pentru combaterea pandemiei, faptul că Nole poate participa la acest turneu nu anulează cu nimic regulile sanitare, ci doar le scoate de sub domeniul absurdului.

Deci, dacă toate măsurile astea pandemice sunt pentru sănătate, excepția respectivă (care îi fusese deja acordată de autoritatea medicală) este perfect întemeiată. Cazul e, din punctul meu de vedere și al legii, închis. Nole ar trebui să poată juca. Rămâne de văzut mâine dacă toată tărășenia nu este de fapt despre sănătate, ci despre control, despre cine are mușchii mai tari sau despre capra vecinului

Pentru resurse despre vaccinuri, vizitează COVID-19: Centrul de informații. Informații despre vaccinuri.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate