duminică, aprilie 14, 2024
ACTUALITATES.U.A. | O biserică ortodoxă din Texas a fost vandalizată

S.U.A. | O biserică ortodoxă din Texas a fost vandalizată

Biserica ortodoxă greacă „Sf. Andrei” din Lubbock, Texas a fost vandalizată la finalul săptămânii trecute cu brutalitate. Clerul a lansat o campanie de strângere de fonduri pentru a repara stricăciunile celor ce au distrus lăcașul de cult.

„Să fim mâinile și inimile lui Hristos și să ajutăm parohia să-și facă din nou clădirea bisericii întregi.

Unul dintre enoriași spune: Cu greu știu cum să împărtășesc acest lucru. Parohia noastră frumoasă, mică, Biserica Ortodoxă Greacă „Sf. Andrei”, din Lubbock, TX, a fost vandalizată și distrusă aseară.

Cineva/ mai mulți (?) Au spart și au distrus tot ce și-au dorit. Vitraliul în care ne ținem bebelușii la lumină… Toate lucrurile sfinte din altar… Icoanele lui Hristos și ale mamei sale, sfinții – aruncați și sfărâmați… Mormântul lui Hristos pe care îl sărbătorim este gol, ridicat peste clădire și aruncat în frigider… Au smuls crucea de pe ușă, chiar și coroana de spini au aruncat-o afară.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Micuța noastră bucătărie în care preparăm mese, sala parohială unde enoriașii și vizitatorii se adună deopotrivă după slujbe și librăria cu mici cruci de vânzare (care au fost furate) – toate sunt, acum, la gunoi. Au distrus chiar și micul încălzitor de apă caldă pe care l-am instalat în cele din urmă după 12 ani (datorită generozității câtorva enoriași care tocmai plătiseră pentru asta).

Atât de multe lucruri pe care nici nu le pot lista aici. Atâta ură și durere fără sens.

Când m-am dus până la ușa de azi dimineață, inima mi s-a oprit. Toți cei care au venit devreme în această dimineață au plâns. Acum stăm în parcare cu copiii și bebelușii noștri – cei care vin devreme pentru a începe serviciile și toți cei care au auzit și s-ar putea repezi aici – în timp ce poliția face fotografii.

Ne-a durut atât de mult, dar în mod clar oamenii care au făcut asta trăiesc și ei în durere. Ura este dureroasă. Dar știm că Iubirea vindecă acea durere, pe cât de greu este să ne confruntăm cu biserica noastră prăpădită în această dimineață.

„Dar vă spun celor ce auziți: iubiți pe vrăjmașii voștri, faceți bine celor care vă urăsc, binecuvântați pe cei care vă blestemă și rugați-vă pentru cei care vă folosesc cu răutate.  Nu vă împotriviți celui rău; iar cui te lovește peste obrazul drept, întoarce-i și pe celălalt. Celui ce voiește să se judece cu tine și să-ți ia haina, lasă-i și cămașa.” (Matei 5: 44, 39, 40), scrie în comunicatul ce anunță deschiderea de fonduri.

Până acum s-au strâns 87.336 de dolari din 75.000 de dolari necesari.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

2 COMENTARII

  1. iata ce se intampla in Canada, tara devenita varful de lance al NOM. PASTORII ACESTIA AR PUTEA FI UN EXEMPLU DE ABNEGATIE, CREDINTA, CURAJ SI SACRIFICIU SI PTR. PREOTII NOSTRI CARE ANUL TRECUT PUNEAU LACATELE PE BISERICA SI SPUNEAU CA ASTA E, NU AU CE FACE, CE VREA “CEZARUL” E MAI IMPORTANT DECAT HRISTOS…

    https://www.activenews.ro/stiri/Dupa-o-urmarire-cu-elicopterul-un-al-treilea-pastor-canadian-din-provincia-Alberta-a-fost-arestat-pe-motiv-de-incalcare-a-regulilor-COVID.-La-baza-actiunii-politistilor-au-stat-numeroasele-apeluri-ale-%E2%80%9Ecetatenilor-ingrijorati-.-VIDEO-DRAMATIC-167454

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE