OPINIIS-a sunat retragerea tactică?

S-a sunat retragerea tactică?

Atât de unsă cu geniu și splendoare a fost declarația președintelui din această seară, că nu mai am niciun dubiu: asistăm la o abjectă piesă de teatru politic. Klaus Iohannis tocmai ne-a anunțat, cu superioritate și pretinsă grijă părintească față de popor, că se spală pe mâini de propria invenție înfiptă pe post de guvern și că ăia de s-au ciondănit or fi mâncat usturoi, dar lui n-are cum să-i miroasă gura…

Ziua, pe scurt: aparent, bubuie niște chestiuni de orgoliu și prințip în ședința de guvern, care-i pune pe butuci minunata mersoare. Cîțu vrea să dea cu tromf pe ultima sută de metri înainte de alegerile din partid, lansând un program de investiții numit cu șarm „Anghel Saligny”, care ar dirija niște bani spre primăriile de unde se lasă cu voturi. Partenerii de cuget și simțire guvernamentală din USR-PLUS sar ca loviți la pudoare, cum că nu așa le fu vorba pe niște „prioritizări”…Dramolete, amenințări cu iz de Caragiale, hodoronc-tronc-pericol de prăbușire a coaliției! Fără să se lege de chestiuni care chiar sar în ochi, cum ar fi faptul că nu se precizează impactul bugetar al mărețului PNDL3… Dar fix din prima zi de „lucru” din piața de toamnă a politicului!

Eu cred că dincolo de stridențele intenționate ale spectacolului, menite să dirijeze privirea și înțelegerea piesei, băieții ăstia care s-au jucat de-a guvernul lui Iohannis se pregătesc să spele putina. Au făcut datorii colosale, au „liberalizat” prețurile la gaz și curent generând scumpiri care ne vor face praf, au minat tot ce au apucat pe teren economic, iar acum se pregătesc să fugă din calea exploziei, care se va produce la adâncirea în toamnă-iarnă. Scenariul e bine pus la punct: fiecare dintre actori se ascunde după minunate intenții, din deal ni se citesc declarații de dragoste și devotament pentru popor, singurul lucru ce va fi invocat peste o vreme va fi alinierea nefastă a astrelor pe segmentul comunicării și prințipului… Până atunci, se poate face loc pentru unii care să ia în piept din plin explozia. Și care să fie arătați cu degetul la jale, în timp ce adevărații făptași își refac scorurile electorale.

Ziceți că nu fuge câinele de la măcelărie?! Păi…nu fuge, face doar o plimbărică de sănătate. Cu vreun an înainte de alegerile din 2024, când cei băgați la încasat vor fi déjà terci ca percepție în ochii electoratului, astrele pot fi realiniate pe casa bunei înțelegeri între ciondăniții de acum, din bagheta magicianului de la Palat: îi vine la fix structura parlamentară. Și, strâns-unit din timp pe butoanele din care se clickuie alegerile, noul „guvernul meu” va sări iarăși să salveze țărișoara în ovațiile publicului de serviciu și aplauzele tătucului-erou de la Cotroceni…

Articol publicat inițial pe Demnitatea și preluat cu acordul autorului

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

2 COMENTARII

  1. cum scapam de acesi nemernici care ne distrug de 31 de ani? nu mai exista speranta…? cand ne trezim? avem ce meritam pentru ca refuzam sa gandim cu mintile noastre,,,

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate

IMPORTANT

O chemaR3 la susținere

Dragi prieteni, după patru luni de pauză, revenim la voi pentru a sprijini efortul nostru. Dacă doriți să ne ajutați luna aceasta, o puteți face...