luni, martie 27, 2023
ȘTIRIS-a mai găsit o „cauză“ a morților subite | Nutriționiștii avertizează că...

S-a mai găsit o „cauză“ a morților subite | Nutriționiștii avertizează că uleiurile de gătit pot crește riscul apariției cheagurilor de sânge

Cheagurile de sânge reprezintă un factor care poate genera probleme de sănătate, iar un nutriționist avertizează că uleiurile de gătit pot favoriza apariția acestor cheaguri, conform EVZ.

Rory Batt este nutriționist la Marvin’s Den și precizează că anumite uleiuri vegetale ar trebui evitate.

„Alimentele prăjite în ulei vegetal pot conduce, în timp, procesul de ateroscleroză (întărirea și obstrucția arterelor) care duce la cheaguri de sânge”, a spus el.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Ele pot crește colesterolul, dar îl determină și să devină lipoproteine cu densitate scăzută, ceea ce este un lucru rău, deoarece acesta este colesterolul real care duce la deteriorarea pereților arterelor.

Pe lângă asta, încălzirea acestor grăsimi și a altora din ulei le poate modifica structurile chimice pentru a deveni inflamatoare.

Inflamația este unul dintre factorii cheie ai aterosclerozei. Joacă un rol în toate etapele dezvoltării sale, de la momentul în care plăcile încep să se formeze inițial, până la momentul în care acestea se acumulează și încep să obstrucționeze arterele”, a mai spus Batt.

Uleiurile favorizează apariția cheagurilor de sânge, potrivit nutriționistului

„Studiile arată efectele uleiurilor vegetale precum porumb, soia, ulei de floarea soarelui, ulei de palmier la animale.

Cercetările arată rate crescute de hipertensiune arterială, dereglarea lipidelor din sânge, ateroscleroză și disfuncție endotelială (vas de sânge) – toate elementele care duc la boli cardiovasculare și cheaguri de sânge”, mai spune Batt.

Un astfel de studiu a concluzionat că un consum de ulei de palmier crește riscul de boli tromboembolice.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Opțiunea Benedict, de Rod Dreher și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Semnele comune ale trombozei venoase profunde, care este cauzată de un cheag într-o venă profundă, sunt: durere sau crampe la un picior, de obicei la nivelul gambei sau coapsei, umflarea unui picior, pielea fierbinte în jurul unor zone dureroase, piele roșie în jurul unei zone dureroase, vene umflate care sunt dureroase când le atingi, potrivit Express.co.uk.

De curând, Un studiu de la Harvard spune că băuturile dulci pot crește riscul unui atac de cord sau al unui accident vascular cerebral.

Aceste informații din media vin în contextul în care în ultimii doi ani extrem de multe persoane și-au pierdut viața ca urmare a unor probleme cardiace, inclusiv în România. Chiar dacă autoritățile refuză să facă o corelație între aceste decese subite și vaccinare anti-SARS-CoV-2, s-a demonstrat o conexiune clară între cele două.

Processing

Donează pentru R3media

Contribuția ta va ajuta R3media să existe

 • RON *

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

8 COMENTARII

 1. In sfarsit m-am prins! Orice e combinat cu vaccinul e periculos. Sport, stres, mancare etc. Solutia e sa nu mai faci absolut nimic si esti salvat. Orice faci in afara de vaccin e ff periculos. Noroc cu nivelul la care au ajuns cercetarile STIINTEI in care unii se fălesc ca cred. Nu stiu ce ne faceam fara stiinta asta care ne lumineaza mai ceva ca soarele. QED

  • După 2020 parcă s-a rescris medicina, iar o mare parte dintre medici parcă s-au prostit de tot.
   Se găsesc tot felul de cauze pentru decese apărute brusc, dar nici una dintre aceste cauze nu e vaccinul.
   Oare de ce ? Imi vine greu să cred că nu le dă de gândit la oameni.

 2. Pre-harvest glyphosate: BEST PRACTICE in cereals – AHDB
  https://ahdb.org.uk › pre-harv…
  Traducerea acestei pagini
  Appropriate use of glyphosate PRE-HARVEST can aid harvest and protect grain quality in a range of cereals.

  Pre-harvest glyphosate use in cereals and oilseed rape – AHDB
  https://ahdb.org.uk › pre-harv…
  Traducerea acestei pagini
  Glyphosate applications can be used as part of a long-term integrated management plan to reduce weed burdens and also to ease harvest of weed-infested crops …

  Managing wheat before harvest
  https://extension.umn.edu › m…
  Traducerea acestei pagini
  There are two methods of pre-harvest management that can speed up the wheat harvest: Swathing or applying glyphosate.

  Roundup Use Pre-harvest – Bayer Crop Science UK
  https://cropscience.bayer.co.uk › …
  Traducerea acestei pagini
  18 sept. 2020 — Pre-harvest Roundup treatment gives more flexibility of cropping and more timely sowing in the autumn as well as easing the harvesting …

 3. Românii foloseau untdelemnul doar în zilele de post cînd, de obicei nici nu prăjeau. În rest, unsoare/untură e porc, seu de oie.
  Undeva citeam că totuși este o legătură între folosirea multă a uleiurilor vegetale, mai ales la prăjire, și bolile cardiovasculare.
  Uleiul de rapiță, Canola (de la CANada și OLA de la oil), a fost folosit în timpul războiului la ungerea și întreținerea armelor. După război s-au trezit cu câmpuri de rapiță și fabrici de ulei. S-au gândit să-l bage pe gâtul oamenilor.

   • din porumb modificat genetic,
    tratat cu
    Roundup Ready® Corn 2 | Weed Control – Bayer Traits

    round up corn de la traits.bayer.com
    Roundup Ready Corn 2 enables consistent field-to-field weed control. Engineered for glyphosate tolerance, this technology allows you to apply Roundup® brand …

    la grau se foloseste glifosatul pentru “managenetul recoltarii”
    -pentru a nu risca ploaia in timpul recoltarii
    (nu se poate secera planta uda)
    graul este EXECUTAT intocmai si la timp
    CA O BURUIANA ORDINARA
    si in cateva zile se poate recolta – evidenta ca planta nu se mai detoxifica nici daca vrea,este moarta.

    GHIDUL DE BENEFICII PENTRU RAPIŢA DEKALB
    https://www.dekalb.ro › Benefits_Guide.pdf
    PDF
    Managementul înainte de recoltare. Înainte de recoltarea culturii premergătoare, aplicați Roundup pentru: • a controla buruienile şi a desica cultura de …
    (“a desica” inseamna a usca,prin otravire letala;
    e un termen pe care nazistii l-ar prefera,
    poate il invatza si daea piticu din lanu de iarba)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

35,300FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate