La 27 noiembrie 2020, a avut loc recepţia proiectului de investiţii “Complexul Sportiv Steaua”, cu participarea premierului României Ludovic Orban, ministrului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, Ion Ştefan, primarului general al Capitalei, Nicuşor Dan, şi a unor personalităţi din lumea sportului.
„Complexul Sportiv Steaua” face parte din proiectul de investiţii, cu acelaşi nume, realizat de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, prin Compania Naţională de Investiţii (CNI).
Noua arenă de fotbal va avea o capacitate de peste 30.000 locuri şi va îndeplini criteriile impuse de UEFA pentru derularea de competiţii sportive pentru nivelul de clasificare UEFA 4, potrivit site-ului Companiei Naţionale de Investiţii, www.cni.ro. Astfel, arena beneficiază de un teren de fotbal, cu o lungime de 122 m şi o lăţime de 68 m, prevăzut cu gazon natural ranforsat sintetic, dotat cu degivrare şi drenaj, spaţii pentru echipe şi oficiali (vestiare pentru sportivi şi arbitri, săli de încălzire indoor, spaţiu de recuperare şi sală de forţă, punct de prim ajutor etc.), spaţii pentru mass-media (boxă, sală de conferinţe, zonă de flash interviu etc.), 300 de locuri dedicate persoanelor cu dizabilităţi, spaţii de cazare pentru sportivi (24 de camere), un muzeu al clubului sportiv, spaţii administrative şi spaţii dedicate publicului (magazine, zona food). În plus, noua arenă va putea găzdui şi competiţii sportive de rugby.
Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple și vei contribui la susținerea siteului R3Media.
Prin Programul Naţional de Construcţii de Interes Public sau Social, coordonat de CNI, se vor realiza obiectivele de investiţii necesare derulării EURO 2020 la Bucureşti. Pe lângă Stadionul “Steaua”, se află în diferite faze de execuţie stadioanele “Arcul de Triumf” şi “Rapid”.
Stadionul „Steaua” a fost inaugurat în 1974, cu un meci între Steaua și OFK Belgrad.