luni, octombrie 2, 2023
ACTUALITATERușinos: O publicație laudă o ucraineancă pentru rapiditatea cu care a învățat...

Rușinos: O publicație laudă o ucraineancă pentru rapiditatea cu care a învățat românește, „uitând” să precizeze că fetița este, de fapt, etnic român deznaționalizat

Publicația Spotmedia laudă faptul că Renata Arikova, o copilă de școală primară, a absolvit clasa a IV-a „cu brio” în România, deși „nu știa o boabă” de română.

În același timp, autorii interviului „omit” să amintească faptul că micuța este etnică româncă, dar care nu a putut vorbi în limba maternă în Ucraina.

Mama fetiței este cea care „strică” scenariul publicației, povestind că limba sa maternă este româna. „Spotmedia” nu se gândește să întrebe de ce un etnic român s-ar opri din a vorbi în limba maternă de la vârsta de 10 ani în Ucraina.

„După ce am ajuns și ne-am cazat în centrul pentru refugiați, eu mi-am căutat de lucru. S-a deschis o școală de vară pentru copiii ucraineni. Eu sunt profesoară de limba rusă și ucraineană. (…) În copilărie, cu mama, până la vârsta de 10 ani, am vorbit românește. (…) Așa că la școala de vară le predam ucrainenilor româna, atât cât știam eu. Am făcut o metodă de predare astfel încât copiii să poată deprindă baza”, a spus Natalia, mama fetiței.

De altfel, mama fetiței chiar subliniază că „Nu simțim că suntem în țară străină. Am prins drag de loc și de oameni. Simțim că suntem acasă. Aici, oamenii sunt mai aproape de Dumnezeu”.

Acest lucru nu ridică niciun semn de întrebare intervievatorului, care concluzionează că: „Renata și Natalia reprezintă un exemplu grăitor despre cum astfel de acțiuni și abordări holistice îi pot sprijini pe refugiații ucraineni să se integreze cu succes în comunitățile din țara noastră”.

Problema românilor din Ucraina este ocultată de mainstream media, care nu vorbește decât foarte rar despre faptul că aceștia se plâng de politica de asimilare practicată de Kiev.

 

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

6 COMENTARII

  1. Dacă fetița asta s-a născut în Ucraina, într-o familie în care se vorbea ucraineană, dintr-o mamă care a uitat că e româncă, aproape uitase limba și se considera ucraineancă și un tată bulgar, atunci ea e clar ucraineancă. Etnic român deznaționalizat e maică-sa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate