vineri, februarie 23, 2024
ACTUALITATEANALIZĂ | Rușii și progresiștii americani, aliați împotriva AUR? Mesajele lui Vladimir...

ANALIZĂ | Rușii și progresiștii americani, aliați împotriva AUR? Mesajele lui Vladimir Putin și ale administrației democrate a SUA într-un interval de 24 de ore

Am primit acest articol pe mail, fiind semnat de „un profesor universitar”. Chiar dacă nu este asumat, am considerat că analiza constituie un punct de interes pentru cititori și opinia publică, astfel că merită publicat. (Redacția)

Iată textul:

Toată mass-media din România a observat mesajul lui Vladimir Putin pentru România, rostit cu ocazia primirii noilor ambasadori străini acreditați la Moscova.

Dar mai puțini au acordat atenție mesajului adresat de Putin pentru Republica Moldova. Despre relația Rusiei cu Chișinăul, Putin a afirmat: „Relațiile cu Republica Moldova se bazează pe o prietenie tradițională și pe împărtășirea unor valori spirituală comune de către națiunile noastre. Anul acesta vom marca 20 de ani de la Tratatul bilateral de Prietenie și Cooperare. Vom continua să promovăm căutarea unei soluții corecte pentru Transnistria și a unui acord care să-i acorde un statut special, cu garanții solide, bazat pe respectarea suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova”.

O analiză atentă a cuvintelor liderului autocrat de la Kremlin arată că mesajul său ar putea avea o țintă directă: blocarea unirii Basarabiei cu România.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Cuvintele cheie în acest sens, din mesajul lui Putin, sunt: „Respectarea suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova”.

Putin a transmis, astfel, că se opune unirii Basarabiei cu România, deoarece în aceste condiții dispare statul de peste Prut, nu mai poate fi vorba de nicio suveranitate  – chiar dacă e doar pe hârtie – a Chișinăului.

Să fie momentul ales, pentru ca însuși șeful Rusiei să reafirme opoziția la Unire, întâmplător?

Greu de crezut, mai ales că vine în contextul în care AUR a reușit o grupare fără precedent a forțelor unioniste din Moldova de Est, impulsionând masiv acest curent pe ambele maluri ale Prutului. În context, toate sondajele de la București și Chișinău arată că majoritatea cetățenilor de pe ambele maluri ale Prutului doresc Unirea.

De altfel, dacă la viitoarele alegeri anticipate de la Chișinău AUR va intra în Parlament, se va ivi o situație care pune într-un pericol fără precedent ambițiile rusești în zonă: atât la Chișinău cât și la București se va afla în preajma puterii un partid cu obiectivul asumat al reunificării.

Mesajul anti-unionist și deci anti AUR al lui Vladimir Putin vine într-un alt context. Cu o zi înainte, pe siteul Radio Europa Liberă (REL), în limba engleză, a apărut un articol care să încearcă să facă o legătură între un așa-zis „antisemitism” în creștere în România și apariția AUR.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe,  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Articolul, semnat de jurnalista americană Alison Mutler, este scris la București, dar publicat în ediția americană a siteului REL.  De altfel, Alison Mutler este o binecunoscută apropiată a progresiștilor români din tabăra PNL, fiind tot timpul prezentă „la datorie” cu articole împotriva inamicilor politici ai acestei grupări.

În România, REL este condus de către Elena Tănase, fostă jurnalistă la Digi24. Sora ei, Violeta Vijulie, este foarte influentă în PNL fiind Director Executiv Institutul de Studii Populare, fundația oficială a partidului lui Iohannis. Ea mai este și Consilier al Ministrului Investițiilor și Proiectelor Europene.

Pe vremea Guvernului Orban, sora șefei REL România a fost președinte al Agenției Naționale a Funcționarilor Publici.

Mai relevant, însă, este faptul că Radio Europa Liberă este o entitate finanțată direct de către SUA, printr-o agenție din subordinea Președintelui.

Radio Europa Liberă este o companie media finanțată de către Congresul SUA prin intermediul Agenției Statelor Unite pentru Media Globală (USAGM). USAGM este condusă de către un CEO numit direct de către Președintele SUA.

Descrisă ca o agenție a deep-state-ului american, USAGM a fost condusă ani de zile de către oamenii democraților. De altfel, activitatea REL și Voice of America este coordonată prin Departamentul de Stat.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Tinctură de propolis și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Președintele Trump a reușit, cu mare greutate, numirea documentaristului conservator Michael Pack, ca șef al USAGM, abia după doi ani.

Joe Biden l-a forțat pe Pack să-și dea demisia imediat de cum a fost instalat la Casa Albă. În locul său a numit o femeie din…Taiwan.

Încercarea lui Trump de a echilibra raporturile în USAGM a fost criticată de progresiști, inclusiv de influentul Washington Times.

Relațiile dintre administrația democrată a SUA și Putin s-au încălzit, recent, după ce Biden a anunțat retragerea sancțiunilor pentru șeful companiei care construiește conducta Nord Stream 2.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

1 COMENTARIU

  1. Europa Libera e propaganda marxista, nu cam arata a presa de informare sau educare. REL s-a infiintat pentru combaterea blocului comunist si acum ii pupa in cur blocul marxist

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE