ACTUALITATERusia: Carina Țurcan, acuzată de spionaj în favoarea României, a fost condamnată...

Rusia: Carina Țurcan, acuzată de spionaj în favoarea României, a fost condamnată la 15 ani de închisoare

Carina Țurcan, fostă membră în consiliul de administraţie al unei companiei energetice din Rusia, a fost condamnată la 15 ani de închisoare pentru spionaj, a informat la finele anului trecut agenția Reuters, informează Curs de Guvernare.

Țurcan este cetățean român, originară de peste Prut fiind, a fost fost arestată la data 15 iunie 2018 în Rusia, fiind suspectată că a transmis informații secrete României legate de livrările de energie către Crimeea și teritoriile separatiste pro-ruse din estul Ucrainei. Ăn timpul procesului, ea și-a susținut permanent nevinovăția.

Carina Ţurcan avea legături cu un om de afaceri care colabora cu serviciile secrete din România, informează site-ul postului Radio Europa Liberă (RFE/RL). Potrivit Kommersant, în proces a fost audiat și Viaceslav Kravchenko, adjunctul ministrului Energiei, ca martor.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran și vei contribui la susținerea siteului R3Media

Carina Ţurcan a fost membru în Consiliul de Administrație al companiei Inter RAO, din 2012, iar anterior a condus pentru o perioada divizia Moldova — Ucraina — România.

Directorul executiv al Inter RAO – important grup energetic- este Boris Kovalchuk, un oligarh aflat pe lista SUA cu firme și persoane supuse sancțiunilor din cauza anexării Crimeei.

Boris Kovalciuk este fiul lui Yuri Kovalciuk, deținătorul cel mai mare pachet de acțiuni la Bank Rossiya și, totodată, unul dintre apropiații lui Vladimir Putin, potrivit Reuters.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...