luni, septembrie 25, 2023
ACTUALITATERusia: Carina Țurcan, acuzată de spionaj în favoarea României, a fost condamnată...

Rusia: Carina Țurcan, acuzată de spionaj în favoarea României, a fost condamnată la 15 ani de închisoare

Carina Țurcan, fostă membră în consiliul de administraţie al unei companiei energetice din Rusia, a fost condamnată la 15 ani de închisoare pentru spionaj, a informat la finele anului trecut agenția Reuters, informează Curs de Guvernare.

Țurcan este cetățean român, originară de peste Prut fiind, a fost fost arestată la data 15 iunie 2018 în Rusia, fiind suspectată că a transmis informații secrete României legate de livrările de energie către Crimeea și teritoriile separatiste pro-ruse din estul Ucrainei. Ăn timpul procesului, ea și-a susținut permanent nevinovăția.

Carina Ţurcan avea legături cu un om de afaceri care colabora cu serviciile secrete din România, informează site-ul postului Radio Europa Liberă (RFE/RL). Potrivit Kommersant, în proces a fost audiat și Viaceslav Kravchenko, adjunctul ministrului Energiei, ca martor.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran și vei contribui la susținerea siteului R3Media

Carina Ţurcan a fost membru în Consiliul de Administrație al companiei Inter RAO, din 2012, iar anterior a condus pentru o perioada divizia Moldova — Ucraina — România.

Directorul executiv al Inter RAO – important grup energetic- este Boris Kovalchuk, un oligarh aflat pe lista SUA cu firme și persoane supuse sancțiunilor din cauza anexării Crimeei.

Boris Kovalciuk este fiul lui Yuri Kovalciuk, deținătorul cel mai mare pachet de acțiuni la Bank Rossiya și, totodată, unul dintre apropiații lui Vladimir Putin, potrivit Reuters.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate