miercuri, februarie 1, 2023
ACTUALITATERusia amenință țările care au trimis ajutor militar Ucrainei, printre care se...

Rusia amenință țările care au trimis ajutor militar Ucrainei, printre care se numără și România: Vor fi responsabile pentru consecințele acestor acțiuni

Ministerul rus de Externe, citat de Tass, amenință că structurile UE și cetățenii implicați în furnizarea de arme letale și carburanți și lubrifianți către Forțele Armate ale Ucrainei „vor fi responsabili pentru consecințele acestor acțiuni pe fondul operațiunii speciale în curs de desfășurare în Ucraina”, scrie Hotnews.

„Structurile Uniunii Europene și indivizii implicați în furnizarea de arme letale și carburanți și lubrifianți către Forțele Armate ale Ucrainei vor purta responsabilitatea pentru orice consecințe ale acestor acțiuni pe fondul operațiunii speciale în curs de desfășurare în Ucraina. Ei nu pot decât să înțeleagă gravitatea acestor consecințe”, a afirmat Ministerul de Externe de la Moscova.

Reamintim că România este printre țările care oferă asistență militară Ucrainei, după cum anunțat președintele Klaus Iohannis.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe,  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului  R3media.

Mai mult, conform Hotnews, României i s-a solicitat tranzitarea teritoriului pentru transport de armament spre Ucraina.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar  Lăptișor de matcă crud și vei contribui la susținerea siteului R3media

Această solicitare urmează să fie analizată marți, la ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT) privind invazia Rusiei în Ucraina.

Pe ordinea de zi a ședinței sunt incluse subiecte referitoare la:

– Evoluțiile privind situația de securitate euroatlantică în contextul agresiunii Federației Ruse împotriva Ucrainei și implicațiile pentru România.
– Măsurile pentru gestionarea integrată a unui eventual flux masiv de refugiați/persoane strămutate pe teritoriul național, în contextul securitar internațional.

De asemenea, „vor fi analizate și alte tematici de actualitate din domeniul securității naționale”, arată un comunicat de presă, anunța Administrația Prezidențială.

Până acum, doar 10 țări din Uniunea Europeană s-au oferit să ajute militar Ucraina în acest război. Este vorba despre Germania, Luxemburg, Belgia, Olanda, Polonia, Slovacia, Cehia, Estonia, Letonia și România.

Conform MApN, România oferă „combustibil, veste antiglonț nivel protecție III-IV – 2.000, căști de protecție balistică – 2.000, muniție și echipamente militare, alimente, apa si medicamente”.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

34,500FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate