luni, martie 27, 2023
ACTUALITATERudel Obreja, fost președinte al FR Box, a murit la 57 de...

Rudel Obreja, fost președinte al FR Box, a murit la 57 de ani / George Simion: Un om care a vrut să facă bine României!

Rudel Obreja, fost președinte al Federației Române de Box, a murit la vârsta de 57 de ani, a anunțat Liga Profesionistă de Box. Acesta se lupta cu cancerul, care până la urmă l-a răpus.

„Cu adâncă durere în suflet anunțăm trecerea în neființă a fostului om de box Rudel Obreja. Drum lin printre stele, drag prieten! Bunul Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, a anunțat Liga Profesionistă de Box.
„Drum lin, Rudel Obreja! Fostul campion dinamovist Rudel Obreja s-a stins astăzi din viață, la vârsta de 57 de ani. Anunțul a fost făcut de familia sa”, au transmis și cei de la CS Dinamo.

În aprilie 2022, fostul președinte al Federației Române de Box a fost condamnat definitiv la 5 ani de închisoare în dosarul ”Gala Bute”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

În luna iulie a anului trecut, Rudel Obreja a fost lăsat să plece de la Penitenciarul Jilava, timp de trei luni, pentru a se trata, însă starea acestuia s-a agravat, iar în cele din urmă a decedat.

Apropiații săi spun că autoritățile au tergiversat permisia lui Obreja, astfel încât acesta nu a putut să se trateze pentru a scăpa de cancer. El făcea un apel către autorități pentru a fi lăsat să se trateze, în luna iulie 2022.

„Am nevoie de tratament în condiții umane, de grija medicilor și a familiei mele, extrem de importante în contextul actual și iată de ce. Stau într-un salon de spital, aproape tot timpul cu perfuzii, care-mi atenuează durerile crunte. Sunt păzit de gardieni în salon, corp la corp, zi și noapte. Nu am telefon, doar 5 vizite pe lună ale soției, deci nu am capacitatea de mișcare pentru a începe tratament sau operație chirurgicală.

Cer să mi se recunoască dreptul conferit de lege, al întreruperii executării pedepsei, pentru a începe demersurile medicale în România sau în străinătate! Vreau să trăiesc! Dar pentru asta am nevoie de proceduri.

Rog respectuos comisia de specialitate din cadrul Institutului Național de Medicină Legală Mina Minovici, să se constituie în timp util pentru întocmirea și prezentarea Raportului de Expertiză Medico-Legal la Tribunalul Ilfov, astfel încât Instanța de Judecată să se poată pronunța la termenul deja stabilit pentru data de 20.07.2022.

Orice amânare din cauza lipsei acestui Raport de Expertiză al INML îmi complică șansele! Actele aflate la dosarul medical, întocmite de cele două spitale sunt clare, este nevoie doar de confirmarea lor de către INML.

Am cancer cu metastaze. Crunt! Cu voia Lui Dumnezeu, am șanse să mă pot trata/opera. Repet, orice întârziere le diminuează!”, a fost mesajul postat pe contul de Facebook al lui Rudel Obreja în luna iulie a anului trecut.

Lipsa de reacție a autorităților a dus la intervenția Consiliului Mondial al Boxului, care a cerut eliberarea temporară a lui Obreja. Fostul boxer scria că este ținut în condiții inumane, păzit de gardieni, deși era bolnav.

„Am nevoie de tratament in condiții UMANE, de grija medicilor și a familiei mele, extrem de importante în contextul actual și iată de ce:
– stau într-un salon de spital, aproape tot timpul cu perfuzii, care-mi atenuează durerile crunte;
– sunt păzit de gardieni în salon, corp la corp, zi și noapte
– nu am telefon, doar 5 vizite PE LUNĂ ale soției, deci nu am capacitatea de mișcare pentru a începe tratament sau operație chirurgicală.

Cer să mi se recunoască DREPTUL conferit de Lege, al întreruperii executării pedepsei, pentru a începe demersurile medicale în România sau în străinătate! VREAU SĂ TRĂIESC”, scria Rudel Obreja pe Facebook, anul trecut.

Simion: Orice simbol românesc e umilit și călcat în picioare și oricine vrea să facă ceva pentru România este atacat de șacali

Președintele AUR, George Simion, a reacționat la vestea decesului, afirmând că Obreja a fost atacat pentru că a organizat Gala Bute, un eveniment de prestigiu pentru România.

„Un om care a vrut să facă bine României! Dumnezeu să îl ierte pe Campionul României, Rudel Obreja! Și-au bătut joc de toți marii campioni ai României și de toate numele mari ale țării noastre. Așa au făcut și cu Gică Popescu, așa au făcut și cu mulți alții care au dus faima României peste hotare.

L-am cunoscut pentru prima oară pe campionul Rudel Obreja, acum trei luni, pentru prima oară și mi-a mărturisit că ne urmărește, că ne susține, că iubește România și se bucură că mai este cineva ca și el care ar fi dispus ca să lupte pentru România. Iubea România și a dus tricolorul pe podiumurile internaționale”, a declarat George Simion, duminică, în exclusivitate, la România TV.

George Simion este extrem de revoltat pe cei care l-au umilit de-a lungul timpului, pe Rudel Obreja.

„Orice simbol românesc e umilit și călcat în picioare și oricine vrea să facă ceva pentru România este atacat de șacali. Ăștia sunt șacali fără țară, fără neam și fără credință cei care fac așa ceva. Inclusiv acum, după moartea campionului Rudel Obreja fac aceste lucruri”, a mai spus liderul AUR.

Rudel Obreja, palmares sportiv

Născut la Galaţi, în data de 6 august 1965, Rudel Obreja şi-a început cariera de boxer în Capitală. A luptat pentru Dinamo Bucureşti şi a ajuns de nu mai puţin de şapte ori campion national. La nivel international, cel mai important rezultat înregistrat de Obreja a fost bronzul mondial cucerit la turneul final din 1989, scrie Playsport.

În acelaşi an, Obreja a urcat pe podium şi la Campionatul European. Acesta a fost totuşi nevoit să se mulţumească, de această dată, doar cu medalia de argint. Obreja a participat şi la Jocurile Olimpice din 1984, găzduite de oraşul american Los Angeles. Pe tărâm american, boxerul român s-a oprit atunci în faza optimilor de finală. A cedat la puncte, în faţa favoritului gazdelor, Mark Breland.

În întreaga sa carieră, Rudel Obreja are un palmares impresionant de 215 victorii din 230 de partide. La Olimpiada de la Los Angeles, Rudel Obreja a reuşit primul knoch-out din istoria boxului amator cu cască.

În 1999, Obreja a devenit vicepreşedinte al Federaţiei Române de Box, urmând ca peste cinci ani, în 2004, să preia frâiele FRB. Obreja a ocupat, de asemenea, mai multe funcţii importante şi în forurile internaţionale de box. El a fost membru şi apoi vicepreşedinte al Federaţiei Europene de Box amator.

În 2018, instanţa a decis să îl condamne pe Rudel Obreja la închisoare cu executare, în deja celebrul dosar “Gala Bute”. Preşedinte al FRB în timpul desfăşurării acestei gale, Obreja a fost acuzat de procurori de luare de mită şi evaziune fiscală. În urma procesului, a primit o sentinţă de închisoare pentru cinci ani de zile.

Processing

Donează pentru R3media

Contribuția ta va ajuta R3media să existe

  • RON *

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

35,300FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate