ACTUALITATE România transmite Centrului European informații doar despre 20% din decesele covid din...

România transmite Centrului European informații doar despre 20% din decesele covid din țara noastră

România transmite Centrului European de Prevenţie şi Control al Bolilor (ECDC) informații despre mai puțin de 20% din decesele covid înregistrate în țara noastră, informează Libertatea.

Potrivit sursei citate, ECDC analizează toate informațiile primite de la state membre UE referitoare la decesele înregistrate ca fiind cauzate de covid, pentru a face o medie europeană și pentru a realiza comparații între diferite țări.

Doar că România raportează date doar despre 20 % dintre decesele covid.

„Faţă de celelalte ţări care, în majoritatea lor, raportează integral datele către sistemul european, România se mulţumeşte să transmită o cincime din date. Sau nu poate să transmită mai multe date”, scrie Libertatea.

Despre ce informații este vorba. Țările raportează un set de indicatori despre decesele covid, cum ar fi durata medie de la debutul bolii până la diagnosticare sau până la deces, durata medie de spitalizare, cauze stabilite post-mortem, adică în cazul cărora rezultate testului a venit după deces. La toate aceste întrebări transmise de Libertatea către Ministerul Sănătății, răspunsul a fost că MS nu deține aceste informații.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3Media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 14.425 de lei din 34.620...

Dragi prieteni, de azi începem o nouă colectă pentru a asigura finanțarea siteului R3Media, dar de data asta pentru următoarele șase luni. Grație vouă, dragi prieteni,...

Articole relaționate

Cele mai citite