ACTUALITATERomânia transmite Centrului European informații doar despre 20% din decesele covid din...

România transmite Centrului European informații doar despre 20% din decesele covid din țara noastră

România transmite Centrului European de Prevenţie şi Control al Bolilor (ECDC) informații despre mai puțin de 20% din decesele covid înregistrate în țara noastră, informează Libertatea.

Potrivit sursei citate, ECDC analizează toate informațiile primite de la state membre UE referitoare la decesele înregistrate ca fiind cauzate de covid, pentru a face o medie europeană și pentru a realiza comparații între diferite țări.

Doar că România raportează date doar despre 20 % dintre decesele covid.

„Faţă de celelalte ţări care, în majoritatea lor, raportează integral datele către sistemul european, România se mulţumeşte să transmită o cincime din date. Sau nu poate să transmită mai multe date”, scrie Libertatea.

Despre ce informații este vorba. Țările raportează un set de indicatori despre decesele covid, cum ar fi durata medie de la debutul bolii până la diagnosticare sau până la deces, durata medie de spitalizare, cauze stabilite post-mortem, adică în cazul cărora rezultate testului a venit după deces. La toate aceste întrebări transmise de Libertatea către Ministerul Sănătății, răspunsul a fost că MS nu deține aceste informații.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate

IMPORTANT

O chemaR3 la susținere

Dragi prieteni, după patru luni de pauză, revenim la voi pentru a sprijini efortul nostru. Dacă doriți să ne ajutați luna aceasta, o puteți face...