marți, decembrie 5, 2023
ACTUALITATERomânia transmite Centrului European informații doar despre 20% din decesele covid din...

România transmite Centrului European informații doar despre 20% din decesele covid din țara noastră

România transmite Centrului European de Prevenţie şi Control al Bolilor (ECDC) informații despre mai puțin de 20% din decesele covid înregistrate în țara noastră, informează Libertatea.

Potrivit sursei citate, ECDC analizează toate informațiile primite de la state membre UE referitoare la decesele înregistrate ca fiind cauzate de covid, pentru a face o medie europeană și pentru a realiza comparații între diferite țări.

Doar că România raportează date doar despre 20 % dintre decesele covid.

„Faţă de celelalte ţări care, în majoritatea lor, raportează integral datele către sistemul european, România se mulţumeşte să transmită o cincime din date. Sau nu poate să transmită mai multe date”, scrie Libertatea.

Despre ce informații este vorba. Țările raportează un set de indicatori despre decesele covid, cum ar fi durata medie de la debutul bolii până la diagnosticare sau până la deces, durata medie de spitalizare, cauze stabilite post-mortem, adică în cazul cărora rezultate testului a venit după deces. La toate aceste întrebări transmise de Libertatea către Ministerul Sănătății, răspunsul a fost că MS nu deține aceste informații.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate