ACTUALITATERomânia transmite Centrului European informații doar despre 20% din decesele covid din...

România transmite Centrului European informații doar despre 20% din decesele covid din țara noastră

România transmite Centrului European de Prevenţie şi Control al Bolilor (ECDC) informații despre mai puțin de 20% din decesele covid înregistrate în țara noastră, informează Libertatea.

Potrivit sursei citate, ECDC analizează toate informațiile primite de la state membre UE referitoare la decesele înregistrate ca fiind cauzate de covid, pentru a face o medie europeană și pentru a realiza comparații între diferite țări.

Doar că România raportează date doar despre 20 % dintre decesele covid.

„Faţă de celelalte ţări care, în majoritatea lor, raportează integral datele către sistemul european, România se mulţumeşte să transmită o cincime din date. Sau nu poate să transmită mai multe date”, scrie Libertatea.

Despre ce informații este vorba. Țările raportează un set de indicatori despre decesele covid, cum ar fi durata medie de la debutul bolii până la diagnosticare sau până la deces, durata medie de spitalizare, cauze stabilite post-mortem, adică în cazul cărora rezultate testului a venit după deces. La toate aceste întrebări transmise de Libertatea către Ministerul Sănătății, răspunsul a fost că MS nu deține aceste informații.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...