ACTUALITATERomânia se obligă, prin lege, să furnizeze tehnică militară Ucrainei

România se obligă, prin lege, să furnizeze tehnică militară Ucrainei

Acordul de cooperare în domeniul militar semnat, anul trecut, de miniștrii Apărării din România și Ucraina se transformă în lege. Dacă se va aproba, proiectul de act normativ va presupune furnizarea de echipamente, tehnică militare și schimbul de informații de tip militar între cele două țări, precum și extinderea cooperării și către alte domenii de interes reciproc.

La momentul semnării acordului dintre miniștrii Apărării din România (Nicolae Ciucă) și Ucraina (Andrii Taran), comunicatul transmis presei relata despre chestiuni mai generale, precum „întărirea cooperării bilaterale pentru dezvoltarea de proiecte comune în domenii cum ar fi achiziția, reparația și modernizarea de armament și de tehnică militară, cercetarea și dezvoltarea în domeniul tehnico-militar și schimbul de informații și de experiență în standardizarea, codificarea și controlul calității tehnicii militare”.

Ambasada Ucrainei, la rândul ei, preciza că „acordul interguvernamental stabilește baza legală pentru cooperarea tehnico-militară dintre cele două țări, simplifică procedura de achiziții publice în domeniul respectiv și permite extinderea parteneriatului dintre Ucraina și România care vizează consolidarea securității în regiunea Mării Negre”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic –despre femei, sex și feminism, de Carrie Lukas  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3Media.

„Părțile vor încuraja și sprijini, potrivit legislațiilor naționale, întreprinderile, instituțiile și agenții economici în următoarele domenii:

– Achiziția de armament și de tehnică militară în cadrul proiectelor comune și producția de armament și de tehnică militară, la cererea uneia dintre părți;

– Furnizarea de armament, tehnică militară și de alte echipamente în scopuri tehnico – militare;

– Reparația și modernizarea armamentului, tehnicii militare și furnizarea altor servicii în domeniul tehnico-militar;

– Vânzarea de licențe de producție a armamentului și a tehnicii militare asigurând sprijinul tehnic în producția lor;

– Activitatea comună de cercetare șI dezvoltare în domeniul tehnico – militar și schimb de rezultate;

– Schimbul de informații și de experiență în standardizarea, codificarea, controlul calității tehnicii militare în cadrul programelor comunce ale cooperării în domeniilor tehnico-militare”.

Potrivit proiectului de lege, niciuna din părți nu poate vinde unei terțe țări echipamentele, tehnică, licențele sau informațiile obținute ca urmare a acestei cooperări, conform cotidianul.ro.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți.Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate