ACTUALITATERomânia, pe locul 124 din 191 în clasamentul mondial al ajutorului acordat...

România, pe locul 124 din 191 în clasamentul mondial al ajutorului acordat populației și firmelor în pandemie. Țara noastră a fost depășită de Congo, Nauru sau Burkina Faso

România se află pe locul 124 din 191 de națiuni, în ceea ce privește sprijinul direct acordat de la buget firmelor și populației în contextul pandemiei, într-un clasament realizat de Fondul Monetar Internațional (FMI) în luna decembrie.

Guvernele de la București care au gestionat pandemia au acordat un sprijin prin măsuri directe de 2,3% din PIB, sub pragul de 2,5% luat în calcul de FMI.

Poziția reprezintă o involuție, deoarece în septembrie România se afla pe locul 114 în clasament, și-așa o poziție destul de slabă.

În timp ce România nu a prea făcut mare lucru în perioada septembrie-decembrie, o serie de țări din Asia au depășit pragul de 2,5% din PIB și au devansat și România, scrie profit.ro.

În acest clasament, România este depășită de țări precum Congo (122), Nauru (88) sau Burkina Faso(70). Vecinii noștri bulgari sunt la ani lumină în fața României, pe locul 68. O altă țară vecină, Ungaria, se află pe locul 76.

Până și Ucraina, țară pe teritoriul căreia se desfășoară un conflict armat, este pe locul 85.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

2 COMENTARII

  1. Deci Congo (122), Nauru (88) sau Burkina Faso(70) stau mai bine decat noi. Ce vreti sa spuneti ,ca johanis si cei din usrplus si pnl sunt inferiori sau sunt scursurile societatii?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate